Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Kćeri princeze Sultane

Kćeri princeze Sultane

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džin Sason


ISBN:

9788677102890

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3319

Broj strana:

239

Težina:

637 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

8,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga nastavlja priču o princezi Sultani, njenim kćerima i drugim ženama koje one lično poznaju. Sada, princeza i Džin Sason usmjeravaju priču na Sultanine dvije kćeri u adolescentskom dobu, Mahu i Amani. Kao druga generacija članova kraljevske porodice koja se obogatila od naftnog bogatstva Saudijske Arabije, Maha i Amani nikada nisu upoznale bjedu koju su svi stanovnici Saudijske Arabije iskusili prije nego što je nafta otkrivena. Sultanine kćeri okružene su nevjerovatnim bogatstvom i luksuzom od dana kada su se rodile, i to uzimaju zdravo za gotovo.

Ipak, budući da im je nametnut nepodnošljiv način života prepun ograničenja, Maha i Amani reaguju jednako očajnički.
Otvoreno i skromno, Sultana dijeli radost, razočaranje i mračne periode strahovanja materinstva i braka u Saudijskoj Arabiji. Detaljno govori o poteškoćama koje su neraskidivo povezane sa odgajanjem ženske djece u jednom takvom društvu prepunom zabrana, i otkriva svoje najintimnije tajne.

Dirljiva i lična, priča Kćeri princeze Sultane ponovo prebrojava svakodnevne borbe jedne žene koja želi da obezbjedi slobodu za sebe i sledeće generacije. I pored toga što su njeni uspjesi skromni, uspjela je da pomjeri granice ponašanja u braku i majčinstvu i otvorila vrata za spore ali moguće promjene za žene u svojoj zemlji.

  • Originalni naziv: Princess Sultanas Daughters...
  • Prevodilac: Svetlana Babović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 105x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga nastavlja priču o princezi Sultani, njenim kćerima i drugim ženama koje one lično poznaju. Sada, princeza i Džin Sason usmjeravaju priču na Sultanine dvije kćeri u adolescentskom dobu, Mahu i Amani. Kao druga generacija članova kraljevske porodice koja se obogatila od naftnog bogatstva Saudijske Arabije, Maha i Amani nikada nisu upoznale bjedu koju su svi stanovnici Saudijske Arabije iskusili prije nego što je nafta otkrivena. Sultanine kćeri okružene su nevjerovatnim bogatstvom i luksuzom od dana kada su se rodile, i to uzimaju zdravo za gotovo. Ipak, budući da im je nametnut nepodnošljiv način života prepun ograničenja, Maha i Amani reaguju jednako očajnički. Otvoreno i skromno, Sultana dijeli radost, razočaranje i mračne periode strahovanja materinstva i braka u Saudijskoj Arabiji. Detaljno govori o poteškoćama koje su neraskidivo povezane sa odgajanjem ženske djece u jednom takvom društvu prepunom zabrana, i otkriva svoje najintimnije tajne. Dirljiva i lična, priča Kćeri princeze Sultane ponovo prebrojava svakodnevne borbe jedne žene koja želi da obezbjedi slobodu za sebe i sledeće generacije. I pored toga što su njeni uspjesi skromni, uspjela je da pomjeri granice ponašanja u braku i majčinstvu i otvorila vrata za spore ali moguće promjene za žene u svojoj zemlji.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter