Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Karta soli i zvezda

Karta soli i zvezda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-3447-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B3329

Broj strana:

392

Težina:

375 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U tradiciji Lovca na zmajeve, sudbina porodice u potrazi za mirom i slobodom isprepletena je sa sudbinom znamenitih kartografa dvanaestog veka.

Leto 2011. Kada je Nurin otac preminuo, njena majka odlučuje da je vreme da ona i njene ćerke napuste Njujork i pridruže se svojoj porodici u Siriji. Srećom, Nur je pronašla način da zauvek ostane sa svojim ocem: pod smokvom u njihovoj bašti u Homsu ona šapuće njihovu omiljenu priču i nada se da će ona stići do mesta gde je otac sahranjen. Ta priča koju neprestano ponavlja jeste priča o Raviji, devojčici iz 12. veka koja preodevena u dečaka postaje učenik najpoznatijeg srednjovekovnog kartografa El Idrisija.

Uskoro izbija rat u Siriji i Homs je bombardovan. Nur i njena porodica suočene su sa izborom: da ostanu u svom domu izloženi nasilju ili da pobegnu preko sedam zemalja Bliskog istoka i Severne Afrike, onih istih zemalja koje su iscrtali devetsto godina ranije kartografi kojima se Nur toliko divi. Na tom putu, u čudesnoj priči o Raviji, Nur će pronaći snagu i hrabrost i shvatiti šta znači dom.

  • Originalni naziv: The Map of Salt and Stars...
  • Prevodilac: Dubravka Srećković-Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U tradiciji Lovca na zmajeve, sudbina porodice u potrazi za mirom i slobodom isprepletena je sa sudbinom znamenitih kartografa dvanaestog veka. Leto 2011. Kada je Nurin otac preminuo, njena majka odlučuje da je vreme da ona i njene ćerke napuste Njujork i pridruže se svojoj porodici u Siriji. Srećom, Nur je pronašla način da zauvek ostane sa svojim ocem: pod smokvom u njihovoj bašti u Homsu ona šapuće njihovu omiljenu priču i nada se da će ona stići do mesta gde je otac sahranjen. Ta priča koju neprestano ponavlja jeste priča o Raviji, devojčici iz 12. veka koja preodevena u dečaka postaje učenik najpoznatijeg srednjovekovnog kartografa El Idrisija. Uskoro izbija rat u Siriji i Homs je bombardovan. Nur i njena porodica suočene su sa izborom: da ostanu u svom domu izloženi nasilju ili da pobegnu preko sedam zemalja Bliskog istoka i Severne Afrike, onih istih zemalja koje su iscrtali devetsto godina ranije kartografi kojima se Nur toliko divi. Na tom putu, u čudesnoj priči o Raviji, Nur će pronaći snagu i hrabrost i shvatiti šta znači dom.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter