Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kapija suza

Kapija suza

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0706-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3071

Broj strana:

587

Težina:

748 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zanosna, egzotična saga koja se proteže kroz pet decenija i tri kontinenta, prožeta zabranjenim ljubavima i strastima, izdajstvima i porodičnim tajnama.

Marion i Šiva Stoun, rođeni u misionarskoj bolnici u Etiopiji pedesetih godina dvadesetog vijeka, su braća blizanci iz tajne veze između indijske kaluđerice i engleskog hirurga. Neraskidivo povezani, a veoma različitih naravi, oni rastu u zemlji koja je na ivici revolucije sve dok ih izdajstvo ne razdvoji. Godinama kasnije sudbina nastavlja da se poigrava s njima kada ih ponovo spoji na ivici života u hladnoj i sterilnoj operacionoj sali.

Od četrdesetih godina prošlog vijeka do danas, od manastira u Indiji do teretnog broda na putu za Jemen, od zapuštene bolnice u Etiopiji do bolničkog centra u Bronksu, ovaj roman je podrobna studija o ljudskim odnosima i zanosna porodična saga.

Remek-djelo! Nijedna jedina riječ nije uzaludno napisana u ovoj sagi koja je veća od života.Vergeze maestralno plete brojne tokove priča u jedan grandiozan opus. Stil je elegantan, čitalac izuzetno saosjeća sa likovima, a priča je protkana mudrošću.
San Francisco Chronicle

Ovaj roman je grandiozan. Bremenit mudrostima, isijava čarobnošću i tragičnošću naših života, a opet, lako ga je i zabavno čitati. Kapija suza je djelo koje premašuje sva vaša očekivanja. Poput Ruždija, Vergeze nas u potpunosti prenosi na jedno zaboravljeno mjesto, kulturu, istoriju.
Newsday

  • Originalni naziv: Cutting for Stone
  • Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zanosna, egzotična saga koja se proteže kroz pet decenija i tri kontinenta, prožeta zabranjenim ljubavima i strastima, izdajstvima i porodičnim tajnama. Marion i Šiva Stoun, rođeni u misionarskoj bolnici u Etiopiji pedesetih godina dvadesetog vijeka, su braća blizanci iz tajne veze između indijske kaluđerice i engleskog hirurga. Neraskidivo povezani, a veoma različitih naravi, oni rastu u zemlji koja je na ivici revolucije sve dok ih izdajstvo ne razdvoji. Godinama kasnije sudbina nastavlja da se poigrava s njima kada ih ponovo spoji na ivici života u hladnoj i sterilnoj operacionoj sali. Od četrdesetih godina prošlog vijeka do danas, od manastira u Indiji do teretnog broda na putu za Jemen, od zapuštene bolnice u Etiopiji do bolničkog centra u Bronksu, ovaj roman je podrobna studija o ljudskim odnosima i zanosna porodična saga. Remek-djelo! Nijedna jedina riječ nije uzaludno napisana u ovoj sagi koja je veća od života.Vergeze maestralno plete brojne tokove priča u jedan grandiozan opus. Stil je elegantan, čitalac izuzetno saosjeća sa likovima, a priča je protkana mudrošću. San Francisco Chronicle Ovaj roman je grandiozan. Bremenit mudrostima, isijava čarobnošću i tragičnošću naših života, a opet, lako ga je i zabavno čitati. Kapija suza je djelo koje premašuje sva vaša očekivanja. Poput Ruždija, Vergeze nas u potpunosti prenosi na jedno zaboravljeno mjesto, kulturu, istoriju. Newsday

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter