Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Kapija filozofa

Kapija filozofa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Robert Cimer


ISBN:

978-86-521-0638-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3073

Broj strana:

263

Težina:

285 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Mnoga klasična filozofska djela, na primjer Kantova Kritika čistog uma ili Ničeova knjiga Tako je govorio Zaratustra, spadaju u opšteljudsku kulturnu baštinu i ispunjavaju police biblioteka širom svijeta, a ipak ih mnogi nikada nisu pročitali.

Filozof Robert Cimer prihvatio se nimalo lakog zadatka da nam ta djela protumači kako bi svima pružio priliku da ih razumiju. On kratkim prikazima šesnaest ključnih djela istorije filozofije, počev od Platonove Države pa do Teorije pravednosti Džona Rolsa, pomaže čitaocu da zakorači u te misaone tvorevine. Cimer nam objašnjava suštinske ideje izložene u svakom od tih djela, opisuje kako su nastala, kao i njihovo mjesto i ulogu u okviru filozofske tradicije, i sve to povezuje sa životom i mišljenjem samog pisca. Zahvaljujući tome, ovo je obrazovno i spoznajno, ali i zabavno filozofsko putovanje!

Teške knjige u lakom pakovanju.

  • Originalni naziv: DAS PHILOSOPHEN PORTAL...
  • Prevodilac: Slobodan Damnjanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Mnoga klasična filozofska djela, na primjer Kantova Kritika čistog uma ili Ničeova knjiga Tako je govorio Zaratustra, spadaju u opšteljudsku kulturnu baštinu i ispunjavaju police biblioteka širom svijeta, a ipak ih mnogi nikada nisu pročitali. Filozof Robert Cimer prihvatio se nimalo lakog zadatka da nam ta djela protumači kako bi svima pružio priliku da ih razumiju. On kratkim prikazima šesnaest ključnih djela istorije filozofije, počev od Platonove Države pa do Teorije pravednosti Džona Rolsa, pomaže čitaocu da zakorači u te misaone tvorevine. Cimer nam objašnjava suštinske ideje izložene u svakom od tih djela, opisuje kako su nastala, kao i njihovo mjesto i ulogu u okviru filozofske tradicije, i sve to povezuje sa životom i mišljenjem samog pisca. Zahvaljujući tome, ovo je obrazovno i spoznajno, ali i zabavno filozofsko putovanje! Teške knjige u lakom pakovanju.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter