Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Kanovo blago

Kanovo blago

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Klajv Kasler


ISBN:

978-86-521-0445-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2137

Broj strana:

590

Težina:

746 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kakva je veza između Džingis-kana i nafte? Zašto superkompjuter otkriva samo dio tajne? Ko je ubio ekipu iz Lukoila? Ko je oteo međunarodne stručnjake za naftna istraživanja? Šta govori gepardova koža stara osam vijekova? Može li Dirk Pit da riješi ove zagonetke?

Džingis-kan - najveći osvajač svih vremena - na vrhuncu moći vladao je carstvom koje se pružalo od Pacifika do Kaspijskog mora. O njemu su ispredane legende, ali istorija ne bilježi gdje je sahranjen. Sve dosad.

Kada Dirk Pit za dlaku izbjegne pogibiju spasavajući grupu istraživača nafte od čudnog talasa na Bajkalskom jezeru, u Rusiji, čini se da je posrijedi samo prirodna pojava. Ali posle otmice te grupe i pokušaja da se potopi ruski brod postaje jasno da su uzroci mnogo mračniji. Tragovi vode u Mongoliju, ka zagonetnom mogulu koji tajno pregovara o snabdijevanju Kineza naftom, a smrtonosnim sabotažama izaziva opšti haos na svjetskom tržištu crnog zlata.
Od ledenog sibirskog jezera do vrelog peska pustinje Gobi, Dirk Pit i Al Đordino ulijeću u mrežu intriga, pustolovina, opasnosti i znakova koji ih upućuju ka blagu legendarnog grada Ksanadua. Ali prvo, moraju da zaustave ubilački pohod neobuzdanog tajkuna koji se sprema da udari na već uzdrmanu velesilu - Ameriku.
Napet, dinamičan, spektakularan i maštovit, ovaj roman još jednom potvrđuje da Klajv Kasler nema premca u avanturističkom žanru.

  • Originalni naziv: Treasure of Khan
  • Prevodilac: Nikola Jordanov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kakva je veza između Džingis-kana i nafte? Zašto superkompjuter otkriva samo dio tajne? Ko je ubio ekipu iz Lukoila? Ko je oteo međunarodne stručnjake za naftna istraživanja? Šta govori gepardova koža stara osam vijekova? Može li Dirk Pit da riješi ove zagonetke? Džingis-kan - najveći osvajač svih vremena - na vrhuncu moći vladao je carstvom koje se pružalo od Pacifika do Kaspijskog mora. O njemu su ispredane legende, ali istorija ne bilježi gdje je sahranjen. Sve dosad. Kada Dirk Pit za dlaku izbjegne pogibiju spasavajući grupu istraživača nafte od čudnog talasa na Bajkalskom jezeru, u Rusiji, čini se da je posrijedi samo prirodna pojava. Ali posle otmice te grupe i pokušaja da se potopi ruski brod postaje jasno da su uzroci mnogo mračniji. Tragovi vode u Mongoliju, ka zagonetnom mogulu koji tajno pregovara o snabdijevanju Kineza naftom, a smrtonosnim sabotažama izaziva opšti haos na svjetskom tržištu crnog zlata. Od ledenog sibirskog jezera do vrelog peska pustinje Gobi, Dirk Pit i Al Đordino ulijeću u mrežu intriga, pustolovina, opasnosti i znakova koji ih upućuju ka blagu legendarnog grada Ksanadua. Ali prvo, moraju da zaustave ubilački pohod neobuzdanog tajkuna koji se sprema da udari na već uzdrmanu velesilu - Ameriku. Napet, dinamičan, spektakularan i maštovit, ovaj roman još jednom potvrđuje da Klajv Kasler nema premca u avanturističkom žanru.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter