Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Kaligrafija

Kaligrafija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ann Bowen


ISBN:

978-953-140-300-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8238

Broj strana:

190

Težina:

1020 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

79,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tehnike, pribor i projekti za savladavanje kaligrafije
Ova knjiga osnovnih kaligrafskih tehnika postat će neprocjenjiv pomoćnik svih kaligrafa početnika. Na vrlo jasan ali i zanimljiv način, knjiga će vam pokazati osnovne i složenije tehnike kaligrafske umjetnosti. Prema jasnim i jednostavnim uputama lako ćete savladati tradicionalna pisma, od kojih ćete kasnije moći sastavljati tekstove prema vlastitim idejama. Pomoći ćemo vam da izaberete odgovarajuće pismo za svaku priliku.

U Knjizi projekata nalaze se dvodimenzionalni i trodimenzionalni primjeri upotrebe najrazličitijih pisama za osobne potrebe i za prodaju, od uramljenih citata, predmeta koje možete darovati, ukrasnih kutijica, ukrasnih natpisa, preko slika za zid, omotnica i logo znakova, do pjesama, albuma za fotografije, posjetnica, jelovnika i pozivnica.

Ann Bowen, profesionalna kaligrafkinja i tipografkinja predlaže (izrađuje) tipografske profile za dizajnerske tvrtke, izdavače, filmske tvrtke i privatne klijente, uključujući i Paula McCartneya. Ona je suautorica knjige o pozlaćivanju, aktivno sudjeluje na mnogim izložbama i seminarima i po cijeloj Engleskoj održava tečajeve kaligrafije. Redovna je članica Društva za nova pisma, društava Letter Exchange i Painter Stainers Livery. Godine 1996. dobila je nagradu za kaligrafiju Scriveners Award.

Komplet koji sadržava dvije posebne knjige i osnovni kaligrafski pribor provest će vas kroz umjetnost kaligrafije od tradicionalnog pisma i osnovnih vještina do najsuvremenijih postupaka i metoda.
Početnici i svi oni koji već imaju određenih iskustava s lijepim pisanjem, u kompletu »Kaligrafija« pronaći će korisne informacije. Prema jasnim uputama, svatko će sam uspjeti napraviti malo originalno umjetničko djelo.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 245x180
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Tehnike, pribor i projekti za savladavanje kaligrafije Ova knjiga osnovnih kaligrafskih tehnika postat će neprocjenjiv pomoćnik svih kaligrafa početnika. Na vrlo jasan ali i zanimljiv način, knjiga će vam pokazati osnovne i složenije tehnike kaligrafske umjetnosti. Prema jasnim i jednostavnim uputama lako ćete savladati tradicionalna pisma, od kojih ćete kasnije moći sastavljati tekstove prema vlastitim idejama. Pomoći ćemo vam da izaberete odgovarajuće pismo za svaku priliku. U Knjizi projekata nalaze se dvodimenzionalni i trodimenzionalni primjeri upotrebe najrazličitijih pisama za osobne potrebe i za prodaju, od uramljenih citata, predmeta koje možete darovati, ukrasnih kutijica, ukrasnih natpisa, preko slika za zid, omotnica i logo znakova, do pjesama, albuma za fotografije, posjetnica, jelovnika i pozivnica. Ann Bowen, profesionalna kaligrafkinja i tipografkinja predlaže (izrađuje) tipografske profile za dizajnerske tvrtke, izdavače, filmske tvrtke i privatne klijente, uključujući i Paula McCartneya. Ona je suautorica knjige o pozlaćivanju, aktivno sudjeluje na mnogim izložbama i seminarima i po cijeloj Engleskoj održava tečajeve kaligrafije. Redovna je članica Društva za nova pisma, društava Letter Exchange i Painter Stainers Livery. Godine 1996. dobila je nagradu za kaligrafiju Scriveners Award. Komplet koji sadržava dvije posebne knjige i osnovni kaligrafski pribor provest će vas kroz umjetnost kaligrafije od tradicionalnog pisma i osnovnih vještina do najsuvremenijih postupaka i metoda. Početnici i svi oni koji već imaju određenih iskustava s lijepim pisanjem, u kompletu »Kaligrafija« pronaći će korisne informacije. Prema jasnim uputama, svatko će sam uspjeti napraviti malo originalno umjetničko djelo.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter