Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Kalifova kuća

Kalifova kuća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Tahir Šah


ISBN:

978-86-7878-045-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1106

Broj strana:

288

Težina:

399 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prateći stope svojih predaka, Tahir Šah nas vodi na egzotično putovanje kroz Maroko, zemlju čudesnih planinskih klanaca i dolina, zemlju pustinja i ružičastih oaza, utvrđenih imperijalnih gradova i netaknutih društvenih zajednica zasnovanih na plemenskim kodeksima časti i poštovanja.

Dok prolazimo kroz tajanstveni svijet dragulja francuske imperijalne krune - svijet Tangera, Fesa, Marakeša, Sahare i Atlasa, čini nam se kao da smo se našli u nekoj od priča iz Hiljadu i jedne noći, a čula nam opijaju mirisi, prizori i zvukovi koje ćemo pamtiti čitavog života. Očaravaju nas lavirinti rustičnih detalja i draži starog svijeta, ljepota narandžinih stabala i mirisi cvjetova lavande...

Zavirujemo u kuću jednog kalifa, sa svodovima i kolonadama, visokim impozantnim vratima napravljenim od mirisnog kedrovog drveta, prostranim dvorištima i skrivenim unutrašnjim vrtovima, stajama i fontanama, raskošnim voćnjacima i beskrajnim nizovima soba. I upravo tu, u tom blaženom utočištu koje posjeduje sopstvenu dušu, upoznaćemo moćne i neodoljive rituale koji će u nama zauvek probuditi onaj primitivni, praiskonski dio našeg bića.

  • Prevodilac: Ljiljana Petrović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prateći stope svojih predaka, Tahir Šah nas vodi na egzotično putovanje kroz Maroko, zemlju čudesnih planinskih klanaca i dolina, zemlju pustinja i ružičastih oaza, utvrđenih imperijalnih gradova i netaknutih društvenih zajednica zasnovanih na plemenskim kodeksima časti i poštovanja. Dok prolazimo kroz tajanstveni svijet dragulja francuske imperijalne krune - svijet Tangera, Fesa, Marakeša, Sahare i Atlasa, čini nam se kao da smo se našli u nekoj od priča iz Hiljadu i jedne noći, a čula nam opijaju mirisi, prizori i zvukovi koje ćemo pamtiti čitavog života. Očaravaju nas lavirinti rustičnih detalja i draži starog svijeta, ljepota narandžinih stabala i mirisi cvjetova lavande... Zavirujemo u kuću jednog kalifa, sa svodovima i kolonadama, visokim impozantnim vratima napravljenim od mirisnog kedrovog drveta, prostranim dvorištima i skrivenim unutrašnjim vrtovima, stajama i fontanama, raskošnim voćnjacima i beskrajnim nizovima soba. I upravo tu, u tom blaženom utočištu koje posjeduje sopstvenu dušu, upoznaćemo moćne i neodoljive rituale koji će u nama zauvek probuditi onaj primitivni, praiskonski dio našeg bića.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter