Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Kako sam djeci objasnio demokratiju

Kako sam djeci objasnio demokratiju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Miro Cerar


ISBN:

9789958302152

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5277

Broj strana:

135

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zamislite da je na igralištu grupa od desetero djece koja trebaju odlučiti koju će igru igrati. Hoće li radije praviti skrovište ili igrati nogomet? Ko će preuzeti tu odluku? Ako o tome sam odluči neko od njih, recimo onaj ko je najjači i koga se svi drugi boje, onda to nije demokratija. Demokratija je upravo suprotna. Odluku o tome koja će se igra igrati treba prihvatiti većina djece.

Riječ “demokratija” se često upotrebljava i koristi u velikom broju značenja i u raznim kontekstima, i različito se razumije. Knjiga Mire Cerara postupno, od osnovnih pojmova, do vrlo konkretnih oblika u svakodnevnom životu, objašnjava demokratiju kao oblik društvenog uređenja. U knjizi se jasno govori o tome šta su prednosti demokratije, i zašto je u poređenju s drugim uređenjima najbliža savremenim pojmovima ljudskih prava. Ilustracije Izara Lunačeka obogaćuju i duhovito dodaju svakodnevnu dimenziju kako bi ovu tematiku što bolje približile kako mladima tako i starijima, nastavnicima i mentorima, jer je knjiga namijenjena i njima.

  • Prevodilac: Ahmed Burić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Zamislite da je na igralištu grupa od desetero djece koja trebaju odlučiti koju će igru igrati. Hoće li radije praviti skrovište ili igrati nogomet? Ko će preuzeti tu odluku? Ako o tome sam odluči neko od njih, recimo onaj ko je najjači i koga se svi drugi boje, onda to nije demokratija. Demokratija je upravo suprotna. Odluku o tome koja će se igra igrati treba prihvatiti većina djece. Riječ “demokratija” se često upotrebljava i koristi u velikom broju značenja i u raznim kontekstima, i različito se razumije. Knjiga Mire Cerara postupno, od osnovnih pojmova, do vrlo konkretnih oblika u svakodnevnom životu, objašnjava demokratiju kao oblik društvenog uređenja. U knjizi se jasno govori o tome šta su prednosti demokratije, i zašto je u poređenju s drugim uređenjima najbliža savremenim pojmovima ljudskih prava. Ilustracije Izara Lunačeka obogaćuju i duhovito dodaju svakodnevnu dimenziju kako bi ovu tematiku što bolje približile kako mladima tako i starijima, nastavnicima i mentorima, jer je knjiga namijenjena i njima.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter