Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Kako primati ljubav

Kako primati ljubav

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-14-0852-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5491

Broj strana:

366

Težina:

398 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ova se knjiga izrodila iz osobnog iskustva samih autora. Nakon uspješnog rada s tisućama parova, i njihova se veza u jednom trenutku počela raspadati, a terapeuti njihove organizacije istodobno su sve češće surađivali s parovima kojima jednostavno nije bilo pomoći jer bi se iznenada zatekli u blokadi. Harville i Helen tada su otkrili da su partneri skloni odbijati ljubav kad je napokon dobiju.

Naime, mnogi s poteškoćom prihvaćaju ljubav za kojom duboko čeznu, no istina je da nas se zapravo doista voli, ali mi to često ne vidimo odbacujući komplimente i podižući bedem pravoj intimnosti. Dvojac Harville Hendrix i Helen LaKelly Hunt otkriva da se davanje ljubavi može činiti laganim, ali i da je njezino primanje i dopuštanje da nas ona promijeni nešto sasvim drugo.




U ovoj knjizi naša opčinjenost vezama ponovno nas je vratila na brak i mogućnosti koje on nudi. Iako je stopa razvoda premašila 50%, uvjereni smo da je još uvijek najbolje rješenje jer pretvara najbolju opciju za dvoje pojedinaca u najbolju opciju za vezu. Ne vjerujemo u njegovu neuspješnost. Štoviše, neuspješnim smatramo samo današnji samousredotočeni oblik braka.

Naime, uvijek postoji mogućnost pretvorbe veze u istinsko partnerstvo dvaju pojedinaca. U svakoj zajednici dvije ranjene osobe imaju mogućnost zaliječiti rane i razviti se zahvaljujući svojoj kvalitetnoj vezi. Trenutačna interakcija s dugogodišnjim partnerom može postati najmoćnije sredstvo preobrazbe predstavljajući njezin najtransparentniji oblik. Koliko god se brak doimao riskantnim, obje strane nagrađuje mentalnom i duhovnom cjelovitošću. Cilj nam je, stoga, shvatiti kako smanjiti rizik i povećati vjerojatnost njegove uspješnosti.

Osim toga, uvjereni smo da svaka veza ima moć da nas neprestano oblikuje tijekom života. Od rođenja, a u vidu predivne i osjetljive povratne sprege, i dijete i roditelji uče kako se međusobno povezati i osigurati djetetov opstanak. Dijete upija prve lekcije kao nacrt budućih međuljudskih veza. Iako se ti bazni nacrti mogu promijeniti, nije lako izbrisati prve linije i unijeti poboljšanja. Na sreću, svatko posjeduje sposobnost prilagodbe kad je potrebno postati boljim sudružnikom i partnerom. Naravno, pod uvjetom da smo se voljni potruditi.

  • Originalni naziv: Receivin Love
  • Prevodilac: Andrea Pongrac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x190
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova se knjiga izrodila iz osobnog iskustva samih autora. Nakon uspješnog rada s tisućama parova, i njihova se veza u jednom trenutku počela raspadati, a terapeuti njihove organizacije istodobno su sve češće surađivali s parovima kojima jednostavno nije bilo pomoći jer bi se iznenada zatekli u blokadi. Harville i Helen tada su otkrili da su partneri skloni odbijati ljubav kad je napokon dobiju. Naime, mnogi s poteškoćom prihvaćaju ljubav za kojom duboko čeznu, no istina je da nas se zapravo doista voli, ali mi to često ne vidimo odbacujući komplimente i podižući bedem pravoj intimnosti. Dvojac Harville Hendrix i Helen LaKelly Hunt otkriva da se davanje ljubavi može činiti laganim, ali i da je njezino primanje i dopuštanje da nas ona promijeni nešto sasvim drugo. U ovoj knjizi naša opčinjenost vezama ponovno nas je vratila na brak i mogućnosti koje on nudi. Iako je stopa razvoda premašila 50%, uvjereni smo da je još uvijek najbolje rješenje jer pretvara najbolju opciju za dvoje pojedinaca u najbolju opciju za vezu. Ne vjerujemo u njegovu neuspješnost. Štoviše, neuspješnim smatramo samo današnji samousredotočeni oblik braka. Naime, uvijek postoji mogućnost pretvorbe veze u istinsko partnerstvo dvaju pojedinaca. U svakoj zajednici dvije ranjene osobe imaju mogućnost zaliječiti rane i razviti se zahvaljujući svojoj kvalitetnoj vezi. Trenutačna interakcija s dugogodišnjim partnerom može postati najmoćnije sredstvo preobrazbe predstavljajući njezin najtransparentniji oblik. Koliko god se brak doimao riskantnim, obje strane nagrađuje mentalnom i duhovnom cjelovitošću. Cilj nam je, stoga, shvatiti kako smanjiti rizik i povećati vjerojatnost njegove uspješnosti. Osim toga, uvjereni smo da svaka veza ima moć da nas neprestano oblikuje tijekom života. Od rođenja, a u vidu predivne i osjetljive povratne sprege, i dijete i roditelji uče kako se međusobno povezati i osigurati djetetov opstanak. Dijete upija prve lekcije kao nacrt budućih međuljudskih veza. Iako se ti bazni nacrti mogu promijeniti, nije lako izbrisati prve linije i unijeti poboljšanja. Na sreću, svatko posjeduje sposobnost prilagodbe kad je potrebno postati boljim sudružnikom i partnerom. Naravno, pod uvjetom da smo se voljni potruditi.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter