Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.232

Facebook slicica

Katalog

Kako preboljeti gubitak voljene osobe - Iscrpan vodič kroz proces žalovanja i put prema oporavku

Kako preboljeti gubitak voljene osobe - Iscrpan vodič kroz proces žalovanja i put prema oporavku

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-355-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7211

Broj strana:

325

Težina:

468 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Iscrpan vodič kroz proces žalovanja i put prema oporavku

Smrt voljene osobe bolna je trauma koju je iznimno teško prihvatiti. Gubitkom voljene osobe urušava se i emocionalni karakter našega bića. Strah od nove, nepoznate i nepredvidive dimenzije života prijeti našem duševnom opstanku, a mnoge obitelji i pojedinci proživljavaju veliku patnju iza zatvorenih vrata iako u takvim situacijama trebaju pomoć. Knjiga Kako preboljeti gubitak voljene osobe nudi utjehu svima koji su doživjeli smrt bliske osobe – djeteta, brata ili sestre, roditelja, bračnog druga, prijatelja... Ona će im pomoći da se nose s boli i iznova počnu graditi svoje živote.

Autorice dr. sc. Pamela D. Blair i Brook Noel, koje su i same proživjele tragična iskustva, iznose osobne potresne priče, svoje i ožalošćenih osoba s kojima su razgovarale pišući ovu knjigu. Bave se fenomenom iznenadne smrti, ulogom smrti u životima ožalošćenih, a dotiču se i teških tema poput samoubojstva, prometnih nesreća i prirodnih katastrofa sa smrtnim ishodima... U svojim analizama, među ostalim, istražuju i ulogu religije u procesu žalovanja, razlike u načinu žalovanja kod muškaraca i žena, kao i postojeće zablude vezane uz žalovanje.

Knjiga Kako preboljeti gubitak voljene osobe upoznat će čitatelje s brojnim tehnikama koje će im pomoći da olakšaju svoju duševnu bol. U njoj će otkriti na koje se načine mogu suočiti sa životom koji slijedi nakon gubitka ne bi li tako potaknuli svoje ozdravljenje.

  • Prevodilac: Alma Keser Brozović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Iscrpan vodič kroz proces žalovanja i put prema oporavku Smrt voljene osobe bolna je trauma koju je iznimno teško prihvatiti. Gubitkom voljene osobe urušava se i emocionalni karakter našega bića. Strah od nove, nepoznate i nepredvidive dimenzije života prijeti našem duševnom opstanku, a mnoge obitelji i pojedinci proživljavaju veliku patnju iza zatvorenih vrata iako u takvim situacijama trebaju pomoć. Knjiga Kako preboljeti gubitak voljene osobe nudi utjehu svima koji su doživjeli smrt bliske osobe – djeteta, brata ili sestre, roditelja, bračnog druga, prijatelja... Ona će im pomoći da se nose s boli i iznova počnu graditi svoje živote. Autorice dr. sc. Pamela D. Blair i Brook Noel, koje su i same proživjele tragična iskustva, iznose osobne potresne priče, svoje i ožalošćenih osoba s kojima su razgovarale pišući ovu knjigu. Bave se fenomenom iznenadne smrti, ulogom smrti u životima ožalošćenih, a dotiču se i teških tema poput samoubojstva, prometnih nesreća i prirodnih katastrofa sa smrtnim ishodima... U svojim analizama, među ostalim, istražuju i ulogu religije u procesu žalovanja, razlike u načinu žalovanja kod muškaraca i žena, kao i postojeće zablude vezane uz žalovanje. Knjiga Kako preboljeti gubitak voljene osobe upoznat će čitatelje s brojnim tehnikama koje će im pomoći da olakšaju svoju duševnu bol. U njoj će otkriti na koje se načine mogu suočiti sa životom koji slijedi nakon gubitka ne bi li tako potaknuli svoje ozdravljenje.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter