Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kako napisati projektni prijedlog i voditi projekat

Kako napisati projektni prijedlog i voditi projekat

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-31-142-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9246

Broj strana:

85

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je nastala kao rezultat iskustva autora na mnogobrojnim projektima i rada sa različitim ciljnim grupama. S druge strane, imajući u vidu sve veću potrebu za literaturom, koja će na jednostavan način približiti projektnu terminologiju, uočena je potreba za ovakvim materijalom. Osnovni cilj publikacije je pomoći budućim aplikantima, te ih upoznati sa tehnikama i vještinama pisanja projektnih prijedloga i upravljanja projektima, koji će zadovoljiti stroge kriterije, koje postavljaju donatori. Autor je nastojao približiti teme kroz praktične savjete i izvode iz projekata koji su uspješno realizovani.

Sadržaj:

I DIO - Projektna ideja i projekat

II DIO - Šta čini projekat

III DIO - Upravljanje projektom

IV DIO - Dodaci (projektni obrasci, pojmovnik)

Izvodi iz recenzija:

Pojavu ove publikacije u sadašnjem trenutku smatram izrazito korisnom, jer se s njom popunjava praznina raspoloživih relevantnih izvora i literature, koja na potpun i sistematičan način približava korisniku problematiku pisanja projektnog prijedloga.

Unošenje bogatog teorijskog i praktičnog iskustva autora, te rad sa ciljnim grupama koje su željele savladati tehnike i vještine pisanja projektnih prijedloga, uveliko obogaćuju originalnost ovog djela. U analizi i obradi problematike pisanja projektnih prijedloga, dominira naglasak na aplikativnu primjenu. Autor je u pripremi ove publikacije uzeo u obzir mnoštvo spoznaja s područja projektnog menadžmenta, do kojih se došlo u razvijenim ekonomijama. Publikacija posjeduje respektabilan potencijal zahvaljujući činjenici da kroz navedena četiri poglavlja budućim aplikantima olakšava pisanje kvalitetnih projektnih prijedloga, a studentima menadžmenta, projekt menadžerima i menadžerima u profitnim i neprofitnim organizacijama upotpunjuje razumijevanje važnog segmenta iz područja projektnog menadžmenta.

Prof.dr. Bahrija Umihanić

Razumjevanje materije, olakšano je primjerima, te praktičnim savjetima autora, kojima je prenio svoje bogato iskustvo rada na pisanju i vođenju različitih projekata. Posebno treba naglasiti originalan pristup problematici pisanja projektnih prijedloga, koji je inspirisan slučajevima iz poslovne prakse, u kojima je autor aktivno učestvovao, što doprinosi vrijednosti i autentičnosti ove publikacije.Važnost ove knjige, ogleda se u sve većoj potrebi za znanjima i vještinama pisanja projektih prijedloga i vođenja projektnih aktivnosti. Naime, savremeno poslovanje u velikoj mjeri ovisi od investicija, koje se mogu dobiti isključivo putem apliciranja na domaće i međunarodne fondove. Ove činjenice govore, da će tržište rada sve više zahtijevati kompetentne stručnjake za navedenu oblast, a ovo djelo u velikoj mjeri doprinosi razvoju i unapređenju projektnog menadžmenta, kao važne karike privrednog razvoja BiH.

Dr.sci. Beriz Čivić

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je nastala kao rezultat iskustva autora na mnogobrojnim projektima i rada sa različitim ciljnim grupama. S druge strane, imajući u vidu sve veću potrebu za literaturom, koja će na jednostavan način približiti projektnu terminologiju, uočena je potreba za ovakvim materijalom. Osnovni cilj publikacije je pomoći budućim aplikantima, te ih upoznati sa tehnikama i vještinama pisanja projektnih prijedloga i upravljanja projektima, koji će zadovoljiti stroge kriterije, koje postavljaju donatori. Autor je nastojao približiti teme kroz praktične savjete i izvode iz projekata koji su uspješno realizovani. Sadržaj: I DIO - Projektna ideja i projekat II DIO - Šta čini projekat III DIO - Upravljanje projektom IV DIO - Dodaci (projektni obrasci, pojmovnik) Izvodi iz recenzija: Pojavu ove publikacije u sadašnjem trenutku smatram izrazito korisnom, jer se s njom popunjava praznina raspoloživih relevantnih izvora i literature, koja na potpun i sistematičan način približava korisniku problematiku pisanja projektnog prijedloga. Unošenje bogatog teorijskog i praktičnog iskustva autora, te rad sa ciljnim grupama koje su željele savladati tehnike i vještine pisanja projektnih prijedloga, uveliko obogaćuju originalnost ovog djela. U analizi i obradi problematike pisanja projektnih prijedloga, dominira naglasak na aplikativnu primjenu. Autor je u pripremi ove publikacije uzeo u obzir mnoštvo spoznaja s područja projektnog menadžmenta, do kojih se došlo u razvijenim ekonomijama. Publikacija posjeduje respektabilan potencijal zahvaljujući činjenici da kroz navedena četiri poglavlja budućim aplikantima olakšava pisanje kvalitetnih projektnih prijedloga, a studentima menadžmenta, projekt menadžerima i menadžerima u profitnim i neprofitnim organizacijama upotpunjuje razumijevanje važnog segmenta iz područja projektnog menadžmenta. Prof.dr. Bahrija Umihanić Razumjevanje materije, olakšano je primjerima, te praktičnim savjetima autora, kojima je prenio svoje bogato iskustvo rada na pisanju i vođenju različitih projekata. Posebno treba naglasiti originalan pristup problematici pisanja projektnih prijedloga, koji je inspirisan slučajevima iz poslovne prakse, u kojima je autor aktivno učestvovao, što doprinosi vrijednosti i autentičnosti ove publikacije.Važnost ove knjige, ogleda se u sve većoj potrebi za znanjima i vještinama pisanja projektih prijedloga i vođenja projektnih aktivnosti. Naime, savremeno poslovanje u velikoj mjeri ovisi od investicija, koje se mogu dobiti isključivo putem apliciranja na domaće i međunarodne fondove. Ove činjenice govore, da će tržište rada sve više zahtijevati kompetentne stručnjake za navedenu oblast, a ovo djelo u velikoj mjeri doprinosi razvoju i unapređenju projektnog menadžmenta, kao važne karike privrednog razvoja BiH. Dr.sci. Beriz Čivić

Dodatne informacije

Izdavač Off-Set
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter