Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Kako imati sretno dijete : Odgovori na emotivne potrebe djeteta između 4 i 12 godina

Kako imati sretno dijete : Odgovori na emotivne potrebe djeteta između 4 i 12 godina

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-178-884-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N5086

Broj strana:

128

Težina:

266 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,30 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Od autora knjige O čemu moje dijete razmišlja? stiže još jedan priručnik za roditelje!
Roditelji igraju ključnu ulogu u razumijevanju i zadovoljavanju emocionalnih i društvenih potreba svoje djece. U knjizi Kako imati sretno dijete dječji psiholog i stručnjak za roditeljstvo dr. Richard C. Woolfson otkriva tajne o tome kako odgojiti sretno i samopouzdano dijete.
Bogata savjetima i primjerima pozitivnog roditeljstva za djecu od 4 - 12 godina, knjiga nudi objašnjenja dr. Woolfsona o važnosti emocionalne inteligencije te savjete o tome kako je razvijati, kako stvoriti sigurnu okolinu za vaše dijete te kako izgraditi njeno/njegovo samopouzdanje i društvene vještine.
Naučite dijete da se jasno i učinkovito izražava, otkrijte razne načine za uživanje u zajedničkim slobodnim trenutcima, uspješno se nosite s pritiscima koje nameće škola i druženje s vršnjacima, naučite svoje dijete da poštuje druge i da mari za njih te zajednički svladajte uobičajene napetosti i probleme!
Sreća je kamen temeljac emocionalnog razvoja vašeg djeteta. Sretno se dijete veseli novim iskustvima, uživa u svemu onome što mu pruža svaki novi dan i psihološki cvate u svakoj fazi svojega razvoja. Naravno, postojat će trenuci kada će dijete biti uznemireno; na primjer, kada ga učiteljica ukori zato što je na satu pričao umjesto da uči, kada izgubi svoju omiljenu igračku ili se posvađa s prijateljem. Ti su trenuci tuge tek privremeni i uskoro će ih potisnuti njegov osjećaj čvrste, neobuzdane sreće.
Za razliku od toga, ako je dijete većinom ili neprestano nesretno ili nezadovoljno, neće biti važno koliko je igračaka dobilo za rođendan, niti koliko ste ga puta odveli u kino. Potencijalni utjecaj i užitak koji bi mogao polučiti iz tih događaja, bit će znatno manji. Isto tako, ako je tuga raspoloženje koje prevladava u vašeg djeteta, nema veze koliko je puta bilo proglašeno za najboljeg učenika u razredu, niti koliko često osvaja sportske trofeje. Istina je da svako od tih iskustava na svoj način pridonosi sreći vašeg djeteta, ali neće ga, samo po sebi, učiniti sretnim.
Na žalost, rezultati istraživanja pokazuju da su danas djeca pod većim pritiskom no što su to bila ikada ranije, što znači da je velik broj djece pod većim stresom, nesretniji i napetiji no u ranijih naraštaja - a to je još jedan razlog zbog kojeg sreću svoje djece ne biste trebali prihvaćati kao nešto što se podrazumijeva samo po sebi...

  • Edicija: Posebna izdanja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 190x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Od autora knjige O čemu moje dijete razmišlja? stiže još jedan priručnik za roditelje! Roditelji igraju ključnu ulogu u razumijevanju i zadovoljavanju emocionalnih i društvenih potreba svoje djece. U knjizi Kako imati sretno dijete dječji psiholog i stručnjak za roditeljstvo dr. Richard C. Woolfson otkriva tajne o tome kako odgojiti sretno i samopouzdano dijete. Bogata savjetima i primjerima pozitivnog roditeljstva za djecu od 4 - 12 godina, knjiga nudi objašnjenja dr. Woolfsona o važnosti emocionalne inteligencije te savjete o tome kako je razvijati, kako stvoriti sigurnu okolinu za vaše dijete te kako izgraditi njeno/njegovo samopouzdanje i društvene vještine. Naučite dijete da se jasno i učinkovito izražava, otkrijte razne načine za uživanje u zajedničkim slobodnim trenutcima, uspješno se nosite s pritiscima koje nameće škola i druženje s vršnjacima, naučite svoje dijete da poštuje druge i da mari za njih te zajednički svladajte uobičajene napetosti i probleme! Sreća je kamen temeljac emocionalnog razvoja vašeg djeteta. Sretno se dijete veseli novim iskustvima, uživa u svemu onome što mu pruža svaki novi dan i psihološki cvate u svakoj fazi svojega razvoja. Naravno, postojat će trenuci kada će dijete biti uznemireno; na primjer, kada ga učiteljica ukori zato što je na satu pričao umjesto da uči, kada izgubi svoju omiljenu igračku ili se posvađa s prijateljem. Ti su trenuci tuge tek privremeni i uskoro će ih potisnuti njegov osjećaj čvrste, neobuzdane sreće. Za razliku od toga, ako je dijete većinom ili neprestano nesretno ili nezadovoljno, neće biti važno koliko je igračaka dobilo za rođendan, niti koliko ste ga puta odveli u kino. Potencijalni utjecaj i užitak koji bi mogao polučiti iz tih događaja, bit će znatno manji. Isto tako, ako je tuga raspoloženje koje prevladava u vašeg djeteta, nema veze koliko je puta bilo proglašeno za najboljeg učenika u razredu, niti koliko često osvaja sportske trofeje. Istina je da svako od tih iskustava na svoj način pridonosi sreći vašeg djeteta, ali neće ga, samo po sebi, učiniti sretnim. Na žalost, rezultati istraživanja pokazuju da su danas djeca pod većim pritiskom no što su to bila ikada ranije, što znači da je velik broj djece pod većim stresom, nesretniji i napetiji no u ranijih naraštaja - a to je još jedan razlog zbog kojeg sreću svoje djece ne biste trebali prihvaćati kao nešto što se podrazumijeva samo po sebi...

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter