Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Kakao

Kakao

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mišel Kan


ISBN:

978-86-7436-837-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N1819

Broj strana:

439

Težina:

556 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zapitamo li se ponekad - otkuda su i kako do nas došle neke obične stvari u kojima toliko użivamo? Na primjer - čokolada i, naravno, kakao od kojega se pravi. Ovo je roman baš o tome.

Nakon što u 17. vijeku inkvizicija progoni Jevreje iz Španije, oni se raseljavaju po čitavoj Evropi, a neki će sreću potrażiti čak i u Novom svijetu. Na egzotičnim karipskim ostrvima otkriće biljku čudesnog sjemena - kakaovac. Neki će se Jevreji vratiti u Evropu i sa sobom donjeti recepte za spravljanje čudesnog napitka čokolade. Kakao osvaja evropske sladokusce.

Otvaraju se neslućene mogućnosti za trgovinu. David Alvarez drżi radnju u kojoj prodaje šećer, vanilu, cimet i druge začine iz Novog svijeta, kao i kakao, i priprema čokoladu. Povlačeći se pred svojim godinama i bolešću, radnju predaje unuci Luni. Godine 1761. godine, vlasti u Bajoni zabranjuju Jevrejima da drże radnje za preradu kakaa i proizvodnju čokolade i tako započinje rat za kakao.

Razočarani, Luna i David, kreću u pustolovnu potragu za istorijom dolaska kakaoa u Evropu i dokazima da je baš njihov predak bio među prvim španskim osvajačima koji su otkrili kakao i prenjeli u Francusku tajne indijanske recepte za pripremanje čokolade. Kroz misteriju i egzotiku, priča o kakaou je i priča o ljudskim strastima: onima koje u nama izazivaju najplemenitije ali i najrazornije emocije.

Borba za čokoladu prerasta u potragu glavnih junaka za istinom, srećom, ljubavlju. Może li čokolada razoriti duboko usađene predrasude i prevazići razlike među ljudima različite rase i vjere? Ogorčena borba za slast čokolade. Fransoa-Etjen Dira Veličanstvena freska jednog vremena i njegovih ljudi. Elizabet Volkot U ovom nesvakidašnjem romanu Mišel Kan je ubjedljivo i burno prikazala ljubav, bol, patnju, ličnu nesreću ili sreću... Žistin Lang

  • Prevodilac: Petrović Anđa
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zapitamo li se ponekad - otkuda su i kako do nas došle neke obične stvari u kojima toliko użivamo? Na primjer - čokolada i, naravno, kakao od kojega se pravi. Ovo je roman baš o tome. Nakon što u 17. vijeku inkvizicija progoni Jevreje iz Španije, oni se raseljavaju po čitavoj Evropi, a neki će sreću potrażiti čak i u Novom svijetu. Na egzotičnim karipskim ostrvima otkriće biljku čudesnog sjemena - kakaovac. Neki će se Jevreji vratiti u Evropu i sa sobom donjeti recepte za spravljanje čudesnog napitka čokolade. Kakao osvaja evropske sladokusce. Otvaraju se neslućene mogućnosti za trgovinu. David Alvarez drżi radnju u kojoj prodaje šećer, vanilu, cimet i druge začine iz Novog svijeta, kao i kakao, i priprema čokoladu. Povlačeći se pred svojim godinama i bolešću, radnju predaje unuci Luni. Godine 1761. godine, vlasti u Bajoni zabranjuju Jevrejima da drże radnje za preradu kakaa i proizvodnju čokolade i tako započinje rat za kakao. Razočarani, Luna i David, kreću u pustolovnu potragu za istorijom dolaska kakaoa u Evropu i dokazima da je baš njihov predak bio među prvim španskim osvajačima koji su otkrili kakao i prenjeli u Francusku tajne indijanske recepte za pripremanje čokolade. Kroz misteriju i egzotiku, priča o kakaou je i priča o ljudskim strastima: onima koje u nama izazivaju najplemenitije ali i najrazornije emocije. Borba za čokoladu prerasta u potragu glavnih junaka za istinom, srećom, ljubavlju. Może li čokolada razoriti duboko usađene predrasude i prevazići razlike među ljudima različite rase i vjere? Ogorčena borba za slast čokolade. Fransoa-Etjen Dira Veličanstvena freska jednog vremena i njegovih ljudi. Elizabet Volkot U ovom nesvakidašnjem romanu Mišel Kan je ubjedljivo i burno prikazala ljubav, bol, patnju, ličnu nesreću ili sreću... Žistin Lang

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter