Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Kafka na žalu

Kafka na žalu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-450-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7425

Broj strana:

429

Težina:

480 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kafka na žalu jedno je od najambicioznijih djela majstora suvremene japanske proze Harukija Murakamija.

Ovaj biser metafizičkog realizma nose dva dojmljiva lika: žrtva edipovske frustracije, odbjegli tinejdžer Kafka Tamura i ostarjela luda Nakata, koji se pak nikad nije oporavio od ratnodopske traume, a Kafka ga neobjašnjivo privlači.

Ni protagonisti ni čitatelji isprva ne mogu dokučiti tajnu bajkovite odiseje toga dvojca, koju napučuju osebujni likovi i čudesni događaji. U Kafki na žalu mačke govore, prostitutka citira Hegela i radi za sablasnog svodnika, u šumi srećemo vojnike za koje je vrijeme stalo u Drugom svjetskom ratu, s nebesa će se obrušiti pljusak ribe i još koječega. Očekuje nas i surovo ubojstvo. Tko je žrtva? Tko je ubojica? Bez brige, očarani će čitatelj dobiti sve odgovore – skupa s razrješenjem Kafkine i Nakatine sudbine. Jedan će nadmudriti usud, a drugi će dobiti priliku za novi početak.

Bajoslovni svijet Kafke na žalu pravi je izlog majstorija velikoga pripovjedača na vrhuncu književnoga nadahnuća. U ovome se romanu Murakami potvrđuje kao nobelovski kandidat koji na juriš osvaja svakoga čitatelja – od potrošača trivijalne konfekcije do najzahtjevnijih književnih sladokusaca – i kao veliki pobornik vjere u kvalitetu bestselera sa stilom. Roman iz kojeg izvire raskoš talenta, Kafka na žalu djelo je jednog od doista najvećih svjetskih pripovjedača na vrhuncu snage.

  • Originalni naziv: Kafka on the Sore
  • Prevodilac: Dušan Janić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kafka na žalu jedno je od najambicioznijih djela majstora suvremene japanske proze Harukija Murakamija. Ovaj biser metafizičkog realizma nose dva dojmljiva lika: žrtva edipovske frustracije, odbjegli tinejdžer Kafka Tamura i ostarjela luda Nakata, koji se pak nikad nije oporavio od ratnodopske traume, a Kafka ga neobjašnjivo privlači. Ni protagonisti ni čitatelji isprva ne mogu dokučiti tajnu bajkovite odiseje toga dvojca, koju napučuju osebujni likovi i čudesni događaji. U Kafki na žalu mačke govore, prostitutka citira Hegela i radi za sablasnog svodnika, u šumi srećemo vojnike za koje je vrijeme stalo u Drugom svjetskom ratu, s nebesa će se obrušiti pljusak ribe i još koječega. Očekuje nas i surovo ubojstvo. Tko je žrtva? Tko je ubojica? Bez brige, očarani će čitatelj dobiti sve odgovore – skupa s razrješenjem Kafkine i Nakatine sudbine. Jedan će nadmudriti usud, a drugi će dobiti priliku za novi početak. Bajoslovni svijet Kafke na žalu pravi je izlog majstorija velikoga pripovjedača na vrhuncu književnoga nadahnuća. U ovome se romanu Murakami potvrđuje kao nobelovski kandidat koji na juriš osvaja svakoga čitatelja – od potrošača trivijalne konfekcije do najzahtjevnijih književnih sladokusaca – i kao veliki pobornik vjere u kvalitetu bestselera sa stilom. Roman iz kojeg izvire raskoš talenta, Kafka na žalu djelo je jednog od doista najvećih svjetskih pripovjedača na vrhuncu snage.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter