Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Kada su divovi hodali Zemljom - biografija grupe Led Zeppelin

Kada su divovi hodali Zemljom - biografija grupe Led Zeppelin

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mik Vol


ISBN:

978-8652-1039-42

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3910

Broj strana:

511

Težina:

621 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Četrdeset godina posle njihovog osnivanja u neuglednom podrumčetu londonske Kineske četvrti, pojavljuje se prva zaokružena biografija najlegendarnije svjetske rok grupe – Led Zeppelin.

Bio je to posljednji veliki bend šezdesetih i prvi veliki bend sedamdesetih godina prošlog vijeka. Nastao je iz pepela sastava Yardbirds da bi postao jedna od najprodavanijih rok grupa svih vremena.

Mik Vol, cijenjeni rok kritičar i nekadašnji saradnik i Džimija Pejdža i Roberta Planta, nepokolebljivo pripovijeda priču o bendu koji je ispisao pravila raskalašnog života na turnejama i, na kraju, to platio tragedijom, zavisnostima od droge i smrću. Kada su divovi hodali Zemljom prvi put otkriva pravu dubinu dugogodišnjeg zanimanja vođe grupe Džimija Pejdža za okultno, i zalazi iza scene iznoseći istinu o njihovom pompezno najavljivanom, ali i spektakularno isplaniranom povratku u londonskoj areni O2. Vol iznosi životne priče pet ličnosti koje su san o grupi Led ­ Zeppelin pretvorile u još nevjerovatniju i teško prihvatljivu stvarnost: Pejdža, Planta, Džona Pola Džonsa, Džona Bonema i njihovog ozloglašenog menadžera Pitera Granta.

Iznad svega, Kada su divovi hodali Zemljom je knjiga koja saopštava cjelovitu, očaravajuću sagu o grupi Led Zeppelin iznutra, a piše je neko ko poznaje Džimija Pejdža više od dvadeset godina. Ovo djelo je vrhunac dugogodišnjeg istraživačkog rada baziranog ne samo na pojedinačnim intervjuima koje je autor Mik Vol vodio sa svim članovima benda tokom godina (kao i sa onima koji su ih poznavali i radili za njih) već i na uvidu kakav samo tri decenije provedene u muzičkoj industriji, uz njene najznačajnije umjetnike, mogu pružiti.

  • Originalni naziv: When Giants Walked the...
  • Prevodilac: Dejan Cukić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Nepoznato
  • Stanje: Nova

Detalji

Četrdeset godina posle njihovog osnivanja u neuglednom podrumčetu londonske Kineske četvrti, pojavljuje se prva zaokružena biografija najlegendarnije svjetske rok grupe – Led Zeppelin. Bio je to posljednji veliki bend šezdesetih i prvi veliki bend sedamdesetih godina prošlog vijeka. Nastao je iz pepela sastava Yardbirds da bi postao jedna od najprodavanijih rok grupa svih vremena. Mik Vol, cijenjeni rok kritičar i nekadašnji saradnik i Džimija Pejdža i Roberta Planta, nepokolebljivo pripovijeda priču o bendu koji je ispisao pravila raskalašnog života na turnejama i, na kraju, to platio tragedijom, zavisnostima od droge i smrću. Kada su divovi hodali Zemljom prvi put otkriva pravu dubinu dugogodišnjeg zanimanja vođe grupe Džimija Pejdža za okultno, i zalazi iza scene iznoseći istinu o njihovom pompezno najavljivanom, ali i spektakularno isplaniranom povratku u londonskoj areni O2. Vol iznosi životne priče pet ličnosti koje su san o grupi Led ­ Zeppelin pretvorile u još nevjerovatniju i teško prihvatljivu stvarnost: Pejdža, Planta, Džona Pola Džonsa, Džona Bonema i njihovog ozloglašenog menadžera Pitera Granta. Iznad svega, Kada su divovi hodali Zemljom je knjiga koja saopštava cjelovitu, očaravajuću sagu o grupi Led Zeppelin iznutra, a piše je neko ko poznaje Džimija Pejdža više od dvadeset godina. Ovo djelo je vrhunac dugogodišnjeg istraživačkog rada baziranog ne samo na pojedinačnim intervjuima koje je autor Mik Vol vodio sa svim članovima benda tokom godina (kao i sa onima koji su ih poznavali i radili za njih) već i na uvidu kakav samo tri decenije provedene u muzičkoj industriji, uz njene najznačajnije umjetnike, mogu pružiti.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter