Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Još jedan dan

Još jedan dan

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mič Elbom


ISBN:

978-86-7702-124-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3217

Broj strana:

199

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Da li ste ikada izgubili nekog koga ste voljeli i poželjeli da dobijete priliku za još jedan razgovor, priliku da nadoknadite ono vreme kada ste mislili da će ta osoba biti sa vama zauvijek? Ako jeste, onda znate da možete proživjeti život sakupljajući dane, a nijedan od njih neće biti vredan kao onaj koji želite da vam se vrati.
Šta bi bilo kad biste ga dobili?


Čik Beneto, propali igrač bejzbola, rastavljen od supruge i ćerke, bez ikakve nade i želje za životom, dobija taj sudbinski dan - u trenutku kada pokušava da se ubije. Ispovijedajući se novinaru koji slučajno otkriva da ovaj zaboravljeni veteran može ispričati jednu nesvakidašnju životnu priču, predstavlja nam čudesan svijet na razmeđu života i smrti u kojem provodi još jedan dan sa svojom preminulom majkom tako što, na putu iskupljenja, prolazi s njom kroz svoje djetinjstvo i mladost ponovo proživljavajući traume koje su mu odredile život, ali ovog puta uz prosvjetljujuću spoznaju ružnih i lijepih istina o svom ocu, majci i sebi, otkrivajući tako ko je zaista on i koje je njegovo mesto u svijetu koji je želio da napusti.


Nježna, topla, u najlepšem smislu riječi dirljiva ispovijest dostojna Elbomove proslavljene spisateljske sklonosti ka nadahnjujućim pričama koje nenametljivo ukazuju na životne istine i etičke vrijednosti, okrepljujući duh vjerom i optimizmom.

  • Prevodilac: Igor Adžić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x140
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Da li ste ikada izgubili nekog koga ste voljeli i poželjeli da dobijete priliku za još jedan razgovor, priliku da nadoknadite ono vreme kada ste mislili da će ta osoba biti sa vama zauvijek? Ako jeste, onda znate da možete proživjeti život sakupljajući dane, a nijedan od njih neće biti vredan kao onaj koji želite da vam se vrati. Šta bi bilo kad biste ga dobili? Čik Beneto, propali igrač bejzbola, rastavljen od supruge i ćerke, bez ikakve nade i želje za životom, dobija taj sudbinski dan - u trenutku kada pokušava da se ubije. Ispovijedajući se novinaru koji slučajno otkriva da ovaj zaboravljeni veteran može ispričati jednu nesvakidašnju životnu priču, predstavlja nam čudesan svijet na razmeđu života i smrti u kojem provodi još jedan dan sa svojom preminulom majkom tako što, na putu iskupljenja, prolazi s njom kroz svoje djetinjstvo i mladost ponovo proživljavajući traume koje su mu odredile život, ali ovog puta uz prosvjetljujuću spoznaju ružnih i lijepih istina o svom ocu, majci i sebi, otkrivajući tako ko je zaista on i koje je njegovo mesto u svijetu koji je želio da napusti. Nježna, topla, u najlepšem smislu riječi dirljiva ispovijest dostojna Elbomove proslavljene spisateljske sklonosti ka nadahnjujućim pričama koje nenametljivo ukazuju na životne istine i etičke vrijednosti, okrepljujući duh vjerom i optimizmom.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter