Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Jesenji pejzaž

Jesenji pejzaž

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1640-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D0424

Broj strana:

264

Težina:

379 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Od dobitnika nagrada Hemet, Rejmond Čendler, Nacionalne nagrade za književnost i Ordena za umjetnost i književnost Francuske.

Jedne jesenje noći, neki ribari na plaži Čivo u Havani otkrivaju leš. Žrtva, Migel Forkade Mijer ubijena je krajnje brutalno, gotovo neobjašnjivo. Taj zločin pokrenuće staru priču o korupciji i osujećenim ambicijama jer je Forkade šezdesetih godina zvanično bio na čelu Uprave za eksproprijaciju umetničkih dobara oduzetih od buržoazije posle Revolucije. Nakon što je stekao moć, uticaj i, svakako, nemalo zavisti i pizme, Forkade 1978. odlučuje da bez vidljivog razloga ode u egzil u Majami. Međutim, nešto prije nego što je ubijen zagonetno se vratio na Kubu, gotovo kao da je hteo da povrati nešto vrlo vrijedno za čije je postojanje samo on znao. Pošto je slučaj delikatan, ko je bolji da nađe ubicu od komesara Marija Kondea, starog lisca u tim poslovima, koji naizgled više nema šta da izgubi?

  • Edicija: Bolero
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Od dobitnika nagrada Hemet, Rejmond Čendler, Nacionalne nagrade za književnost i Ordena za umjetnost i književnost Francuske. Jedne jesenje noći, neki ribari na plaži Čivo u Havani otkrivaju leš. Žrtva, Migel Forkade Mijer ubijena je krajnje brutalno, gotovo neobjašnjivo. Taj zločin pokrenuće staru priču o korupciji i osujećenim ambicijama jer je Forkade šezdesetih godina zvanično bio na čelu Uprave za eksproprijaciju umetničkih dobara oduzetih od buržoazije posle Revolucije. Nakon što je stekao moć, uticaj i, svakako, nemalo zavisti i pizme, Forkade 1978. odlučuje da bez vidljivog razloga ode u egzil u Majami. Međutim, nešto prije nego što je ubijen zagonetno se vratio na Kubu, gotovo kao da je hteo da povrati nešto vrlo vrijedno za čije je postojanje samo on znao. Pošto je slučaj delikatan, ko je bolji da nađe ubicu od komesara Marija Kondea, starog lisca u tim poslovima, koji naizgled više nema šta da izgubi?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter