Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Jedan u milion

Jedan u milion

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-00512-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4957

Broj strana:

228

Težina:

349 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ako dijete koje nikad nije trebalo da hoda ili čita može da se uzdigne do tako nevjerovatnih visina, zamislite šta mogu djeca bez takvih ograničenja, i koliko visoko mogu da se vinu ako ih ohrabrite da rašire krila - preko svakog horizonta, preko najluđih očekivanja. Dijelim ovu priču s vama zato što se nadam da će se baš to dogoditi.

Džejk je dječak koji ima IQ veći od Ajnštajna i fotografsko pamćenje. Sam je za dvije nedjelje naučio da računa, a sa devet godina već je počeo da radi na sopstvenoj teoriji u astrofizici, za koju su stručnjaci vjerovali da ga jednog dana može dovesti do Nobelove nagrade.

Ipak, nije sve išlo tako lako: kada je imao dvije godine, ustanovljeno je da je autističan. Najbolji stručnjaci radili su sa njim, ali taj rad nije davao rezultate. Na kraju se potpuno povukao u sebe i prestao da govori. Uprkos protivljenju svog muža i ljekara, Džejkova majka Kristina riješila je da ga izvuče iz tog sistema. Osjećala je da može da pomogne svom djetetu i da je pravi pristup malo drugačiji - umjesto da se koncentriše na ono što njeno dijete ne može da uradi, zašto se ne usredsredi na ono što mu ide od ruke? Uz ovu jednostavnu filozofiju, Kristin je pomogla sinu da pobijedi statistiku koja nije išla u njegovu korist.

Ovo je priča o jedinstvenoj vezi, kakva postoji samo između majke i djeteta. Snaga koju djete može da probudi u majci nevjerovatna je i inspirativna, i lako će se prenieti i na druge. Memoari ove hrabre žene dotakli su mnoga srca, a dodirnuće i vaše.

Priča o snazi bezuslovne ljubavi jedne majke.
Ako podstaknete unutrašnju iskru u djetetu, uvijek će mu osvjetljavati put do nezamislivih visina.

Neodoljivi memoari... Džejk i njegova majka zaista su nevjerovatni. Booklist

Neobičan dječaku i njegova odlučna i hrabra majka biće inspiracija svakom roditelju. Publishers Weekly

  • Originalni naziv: The Spark
  • Prevodilac: Vladan s tojanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ako dijete koje nikad nije trebalo da hoda ili čita može da se uzdigne do tako nevjerovatnih visina, zamislite šta mogu djeca bez takvih ograničenja, i koliko visoko mogu da se vinu ako ih ohrabrite da rašire krila - preko svakog horizonta, preko najluđih očekivanja. Dijelim ovu priču s vama zato što se nadam da će se baš to dogoditi. Džejk je dječak koji ima IQ veći od Ajnštajna i fotografsko pamćenje. Sam je za dvije nedjelje naučio da računa, a sa devet godina već je počeo da radi na sopstvenoj teoriji u astrofizici, za koju su stručnjaci vjerovali da ga jednog dana može dovesti do Nobelove nagrade. Ipak, nije sve išlo tako lako: kada je imao dvije godine, ustanovljeno je da je autističan. Najbolji stručnjaci radili su sa njim, ali taj rad nije davao rezultate. Na kraju se potpuno povukao u sebe i prestao da govori. Uprkos protivljenju svog muža i ljekara, Džejkova majka Kristina riješila je da ga izvuče iz tog sistema. Osjećala je da može da pomogne svom djetetu i da je pravi pristup malo drugačiji - umjesto da se koncentriše na ono što njeno dijete ne može da uradi, zašto se ne usredsredi na ono što mu ide od ruke? Uz ovu jednostavnu filozofiju, Kristin je pomogla sinu da pobijedi statistiku koja nije išla u njegovu korist. Ovo je priča o jedinstvenoj vezi, kakva postoji samo između majke i djeteta. Snaga koju djete može da probudi u majci nevjerovatna je i inspirativna, i lako će se prenieti i na druge. Memoari ove hrabre žene dotakli su mnoga srca, a dodirnuće i vaše. Priča o snazi bezuslovne ljubavi jedne majke. Ako podstaknete unutrašnju iskru u djetetu, uvijek će mu osvjetljavati put do nezamislivih visina. Neodoljivi memoari... Džejk i njegova majka zaista su nevjerovatni. Booklist Neobičan dječaku i njegova odlučna i hrabra majka biće inspiracija svakom roditelju. Publishers Weekly

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter