Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Jedan nerešen slučaj

Jedan nerešen slučaj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Folker Kučar


ISBN:

978-86-521-0811-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3904

Broj strana:

528

Težina:

636 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U ovoj uzbudljivoj priči Folker Kučer opisuje posljednje dane Vajmarske republike i Berlin u kome nacistička partija postaje sve moćnija.
Godine 1929. Berlin postaje svjetska metropola: kokain, ilegalni noćni klubovi, bordeli, politički obračuni na ulicama... U takav Berlin upravo je stigao mlad i ambiciozan inspektor kriminalističke policije Gereon Rat, koji na svoju ruku započinje istragu ubistva ne sluteći da je dirnuo u osinje gnijezdo.

Cijeli slučaj obavijen je velom tajne. Ne zna se ko je ubijen i na kome su vidljivi tragovi zvjerskog mučenja. Rat uspijeva da otkrije vezu sa krugom ruskih opozicionara koji uz pomoć prokrijumčarenog zlata namjeravaju da kupe oružje kako bi izveli puč. Međutim, tog zlata žele da se dokopaju i drugi. Tako se Rat upetljava u pokušaj razotkrivanja zavjere neslućenih razmjera i ulazi u sukob s paravojnim frakcijama i organizovanim kriminalom.

  • Originalni naziv: Der nasse Fisch
  • Prevodilac: Nikola B. Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U ovoj uzbudljivoj priči Folker Kučer opisuje posljednje dane Vajmarske republike i Berlin u kome nacistička partija postaje sve moćnija. Godine 1929. Berlin postaje svjetska metropola: kokain, ilegalni noćni klubovi, bordeli, politički obračuni na ulicama... U takav Berlin upravo je stigao mlad i ambiciozan inspektor kriminalističke policije Gereon Rat, koji na svoju ruku započinje istragu ubistva ne sluteći da je dirnuo u osinje gnijezdo. Cijeli slučaj obavijen je velom tajne. Ne zna se ko je ubijen i na kome su vidljivi tragovi zvjerskog mučenja. Rat uspijeva da otkrije vezu sa krugom ruskih opozicionara koji uz pomoć prokrijumčarenog zlata namjeravaju da kupe oružje kako bi izveli puč. Međutim, tog zlata žele da se dokopaju i drugi. Tako se Rat upetljava u pokušaj razotkrivanja zavjere neslućenih razmjera i ulazi u sukob s paravojnim frakcijama i organizovanim kriminalom.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter