Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ja sam glavna, a ti?

Ja sam glavna, a ti?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86743-6697-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3901

Broj strana:

96

Težina:

243 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Biti glavni! To je cilj svih živih bića. Ipak, to se odnosi prije svega na stanište i teritoriju: biljke u šumi streme u visinu, iznad drugih, zbog sunčeve svjetlosti, dok bi lav da bude glavni jer čuva posjed s izvorima hrane i ženkama.

Zašto žena hoće da bude glavna?

Niti brani teritoriju niti izvore hrane i nafte. I kako žena uopšte može da bude glavna kad nema ni kandže ni očnjake (lako lomljivi nokti se ne računaju), ne zanima je oružje i najčešće ne umije da rukuje njime? Žena posjeduje bazu, logistiku i sve drugo što treba muškarcu. Žena je sveukupni muški cilj, cilj svega što on ima u svojim glavama (kako u onoj s mozgom, tako i u onoj drugoj).

Ženu je priroda stvorila samo za muškarca i ni za šta drugo. A priroda, po svom običaju, nije pravdoljubiva. Više je ženu stvorila za muškarca negoli muškarca za ženu. Ta samo naizgled nepravda ima najdublji smisao i u samoj je srži odnosa među polovima. Žena hoće i može da bude glavna, jer teži da ličnim djelovanjem ispuni prostor koji joj je ostavljen, ona čini da izgleda kao da je baš ona stvorena za muškarca koji joj se dopada. Gotovo da nema muškarca koga žena ne može da ubijedi kako ona hoće samo njega.

  • Originalni naziv: Izzy the Indigo Fairy...
  • Prevodilac: Aleksandra Čabraja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Biti glavni! To je cilj svih živih bića. Ipak, to se odnosi prije svega na stanište i teritoriju: biljke u šumi streme u visinu, iznad drugih, zbog sunčeve svjetlosti, dok bi lav da bude glavni jer čuva posjed s izvorima hrane i ženkama. Zašto žena hoće da bude glavna? Niti brani teritoriju niti izvore hrane i nafte. I kako žena uopšte može da bude glavna kad nema ni kandže ni očnjake (lako lomljivi nokti se ne računaju), ne zanima je oružje i najčešće ne umije da rukuje njime? Žena posjeduje bazu, logistiku i sve drugo što treba muškarcu. Žena je sveukupni muški cilj, cilj svega što on ima u svojim glavama (kako u onoj s mozgom, tako i u onoj drugoj). Ženu je priroda stvorila samo za muškarca i ni za šta drugo. A priroda, po svom običaju, nije pravdoljubiva. Više je ženu stvorila za muškarca negoli muškarca za ženu. Ta samo naizgled nepravda ima najdublji smisao i u samoj je srži odnosa među polovima. Žena hoće i može da bude glavna, jer teži da ličnim djelovanjem ispuni prostor koji joj je ostavljen, ona čini da izgleda kao da je baš ona stvorena za muškarca koji joj se dopada. Gotovo da nema muškarca koga žena ne može da ubijedi kako ona hoće samo njega.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter