Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Ja, Klaudije

Ja, Klaudije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Robert Grevs


ISBN:

86-84375-17-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0025

Broj strana:

396

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjige prate period života poznatog rimskog cara Tiberija Klaudija Druza Nerona Germanika nakon njegovog dolaska (ili bolje rečeno postavljenja) na položaj imperatora, odnosno period od 413. godine n.e. do njegove smrti 54. godine n.e. Paradoksalno je i interesantno da osoba koja je po ubeđenju republikanac, prihvata monarhijski titulu nadajući se da će na taj način uspostaviti republiku, u čemu nije uspio.

Knjiga je pisana u prvom licu i savršeno oslikava način života rimljana u tom periodu istorija Rima. Uzbudljive situacije koje vam pružaju uvid u duh, način življenja tog vremena, odnose između ljudi, generalno dakle, u mnoge segmente društva u tom trenutku.
Spletke, intrige, preljube sastavni su romana i života cara Klaudija. Možete mnogo saznati o brojnim osvajanjima Rimljana izvršena pod komandom ovog velikog rimskog imperatora. Nakon velikih pobeda, u Rimu su održavani trijumfi, o kojima podrobno možete pročitati. Pravnicima će biti interesantan deo koji govori o reformama pravnog sistema, poboljšanjima istog. Kao jedna od najvažnijih karakteristika ove knjige su brojni istoriografski podaci o tome kako je Klaudijev život bio okončan.

Ako vas interesuju knjige istorijskog karaktera, prepune intige, moći, politike, oružja, laži, prevara i naposletku istorijskih podataka, ovo su prave knjige za vas, jer detaljnim opisima osećate se kao da ste deo svega toga, i zato su ove knjige zaista dobre.

  • Originalni naziv: I, Claudius
  • Prevodilac: Milan Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjige prate period života poznatog rimskog cara Tiberija Klaudija Druza Nerona Germanika nakon njegovog dolaska (ili bolje rečeno postavljenja) na položaj imperatora, odnosno period od 413. godine n.e. do njegove smrti 54. godine n.e. Paradoksalno je i interesantno da osoba koja je po ubeđenju republikanac, prihvata monarhijski titulu nadajući se da će na taj način uspostaviti republiku, u čemu nije uspio. Knjiga je pisana u prvom licu i savršeno oslikava način života rimljana u tom periodu istorija Rima. Uzbudljive situacije koje vam pružaju uvid u duh, način življenja tog vremena, odnose između ljudi, generalno dakle, u mnoge segmente društva u tom trenutku. Spletke, intrige, preljube sastavni su romana i života cara Klaudija. Možete mnogo saznati o brojnim osvajanjima Rimljana izvršena pod komandom ovog velikog rimskog imperatora. Nakon velikih pobeda, u Rimu su održavani trijumfi, o kojima podrobno možete pročitati. Pravnicima će biti interesantan deo koji govori o reformama pravnog sistema, poboljšanjima istog. Kao jedna od najvažnijih karakteristika ove knjige su brojni istoriografski podaci o tome kako je Klaudijev život bio okončan. Ako vas interesuju knjige istorijskog karaktera, prepune intige, moći, politike, oružja, laži, prevara i naposletku istorijskih podataka, ovo su prave knjige za vas, jer detaljnim opisima osećate se kao da ste deo svega toga, i zato su ove knjige zaista dobre.

Dodatne informacije

Izdavač Mali princ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter