Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Izvod iz knjige rođenih - Priča o Danilu Kišu

Izvod iz knjige rođenih - Priča o Danilu Kišu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Mark Thompson


ISBN:

978-9958-30-204-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K9808

Broj strana:

388

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Biografska knjiga Izvod iz knjige rođenih - priča o Danilu Kišu, koju je napisao britanski esejista Mark Tompson, objavljena je ovih dana u SAD.

Studiju o Kišu, jednom od najznačajnijih jugoslovenskih pisaca dvadesetog veka, objavila je američka izdavačka kuća Kornel juniverziti pres.

Šetajući se Kalemegdanom jednog davnog zimskog dana pomislio sam da bih mogao da oblikujem knjigu kao seriju eseja zasnovnih na Izvodu iz knjige rođenih, Kišovom sopstvenom autobiografskom tekstu, rekao je Tompson agenciji Beta.

Takođe je rekao da je poželeo da tako oda i poštovanje eksperimentalizmu u Kišovom delu.

Tompson je rekao da je počeo da čita Kišova dela 1987. godine i da objavljuje njihove prikaze, kao i da je knjiga Peščanik, štampana na engleskom jeziku 1990. godine, na njega ostavila posebno dubok utisak.

Boraveći u jesen 1993. godine u Beogradu, poželeo sam da pišem o Kišu. Od tada sam počeo da skupljam sve o Kišu i da koristim svaku mogućnost da se sretnem s ljudima koji su ga poznavali, objasnio je autor.

Tompson je napisao više studija među kojima su Kuća od papira: Kraj Jugoslavije, Proizvodnja rata: Mediji u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kao i Beli rat: Život i smrt na italijanskom frontu 1915-1919, koja je prodata u oko 50.000 primeraka.

Izuzetno pozitivne prikaze Tompsonove biografije Danila Kiša već su došle iz pera Nadin Gordimer, Adama Zagajevskog, Dušana Makavejeva, Dubravke Ugrešić i nekoliko drugih autora.

  • Prevodilac: Muharem Bazdulj
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Biografska knjiga Izvod iz knjige rođenih - priča o Danilu Kišu, koju je napisao britanski esejista Mark Tompson, objavljena je ovih dana u SAD. Studiju o Kišu, jednom od najznačajnijih jugoslovenskih pisaca dvadesetog veka, objavila je američka izdavačka kuća Kornel juniverziti pres. Šetajući se Kalemegdanom jednog davnog zimskog dana pomislio sam da bih mogao da oblikujem knjigu kao seriju eseja zasnovnih na Izvodu iz knjige rođenih, Kišovom sopstvenom autobiografskom tekstu, rekao je Tompson agenciji Beta. Takođe je rekao da je poželeo da tako oda i poštovanje eksperimentalizmu u Kišovom delu. Tompson je rekao da je počeo da čita Kišova dela 1987. godine i da objavljuje njihove prikaze, kao i da je knjiga Peščanik, štampana na engleskom jeziku 1990. godine, na njega ostavila posebno dubok utisak. Boraveći u jesen 1993. godine u Beogradu, poželeo sam da pišem o Kišu. Od tada sam počeo da skupljam sve o Kišu i da koristim svaku mogućnost da se sretnem s ljudima koji su ga poznavali, objasnio je autor. Tompson je napisao više studija među kojima su Kuća od papira: Kraj Jugoslavije, Proizvodnja rata: Mediji u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kao i Beli rat: Život i smrt na italijanskom frontu 1915-1919, koja je prodata u oko 50.000 primeraka. Izuzetno pozitivne prikaze Tompsonove biografije Danila Kiša već su došle iz pera Nadin Gordimer, Adama Zagajevskog, Dušana Makavejeva, Dubravke Ugrešić i nekoliko drugih autora.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter