Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Izgubljeni život Eve Braun

Izgubljeni život Eve Braun

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-178-844-1

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N5038

Broj strana:

478

Težina:

1000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

55,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kako je devetnaestogodišnja katolkinja iz srednje građanske klase u Münchenu postala Hitlerovom ljubavnicom i zašto joj je Hitler ostao vjeran do smrti? Je li ga privlačila samo seksualno, politički ili zbog svoje jednostavnosti— ili ju je uistinu volio?
Evu Braun smatralo se rasistkinjom, ali i prostodušnom ženom koja je sve vrijeme provodila kupujući. Njezin ju je osobni vozač prozvao najnesretnijom ženom u Njemačkoj. Hitler ju je ponižavao u javnosti, dok su je žene vodećih nacista, s kojima je živjela u čuvenom Berghofu, prezirale i ogovarale. No, sve što je Eva željela bilo je Hitlerovo dijete, a ne luksuzan život s moćnim čovjekom, jer, kako je posvjedočio Hitlerov glavni arhitekt Albert Speer, njezina je istinska ljubav prema Hitleru bila neupitna, što dokazuje i svojevoljni odlazak u smrt s njime.
U ovoj prvoj biografiji Eve Braun prevedenoj u nas, Angela Lambert upustila se u detaljno istraživanje Evine prošlosti te je prikazala fascinantan i neobičan odnos s Hitlerom, koji su muški povjesničari uvijek zanemarivali. Koristeći dokumente o Evinoj obitelji i intervjuirajući njezine preživjele rođake, autorica je napravila značajan korak naprijed u otkrivanju Evina izgubljena života.
ANGELA LAMBERT rođena je u Njemačkoj od majke Njemice i oca Engleza, te je odrastala u bilingvalnoj obitelji. U Njemačkoj je živjela od 1947. do 1950., upoznavši tada svoje njemačke rođake, koji nikada nisu govorili o svojim iskustvima u ratnom Hamburgu. Bila je predavačica na St. Hilda’s College, Sveučilište Oxford, te je radila kao državna službenica, novinarka i televizijska reporterka do 1998. Njezina prva knjiga je bila u finalu za nagradu Whitbread 1986..

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako je devetnaestogodišnja katolkinja iz srednje građanske klase u Münchenu postala Hitlerovom ljubavnicom i zašto joj je Hitler ostao vjeran do smrti? Je li ga privlačila samo seksualno, politički ili zbog svoje jednostavnosti— ili ju je uistinu volio? Evu Braun smatralo se rasistkinjom, ali i prostodušnom ženom koja je sve vrijeme provodila kupujući. Njezin ju je osobni vozač prozvao najnesretnijom ženom u Njemačkoj. Hitler ju je ponižavao u javnosti, dok su je žene vodećih nacista, s kojima je živjela u čuvenom Berghofu, prezirale i ogovarale. No, sve što je Eva željela bilo je Hitlerovo dijete, a ne luksuzan život s moćnim čovjekom, jer, kako je posvjedočio Hitlerov glavni arhitekt Albert Speer, njezina je istinska ljubav prema Hitleru bila neupitna, što dokazuje i svojevoljni odlazak u smrt s njime. U ovoj prvoj biografiji Eve Braun prevedenoj u nas, Angela Lambert upustila se u detaljno istraživanje Evine prošlosti te je prikazala fascinantan i neobičan odnos s Hitlerom, koji su muški povjesničari uvijek zanemarivali. Koristeći dokumente o Evinoj obitelji i intervjuirajući njezine preživjele rođake, autorica je napravila značajan korak naprijed u otkrivanju Evina izgubljena života. ANGELA LAMBERT rođena je u Njemačkoj od majke Njemice i oca Engleza, te je odrastala u bilingvalnoj obitelji. U Njemačkoj je živjela od 1947. do 1950., upoznavši tada svoje njemačke rođake, koji nikada nisu govorili o svojim iskustvima u ratnom Hamburgu. Bila je predavačica na St. Hilda’s College, Sveučilište Oxford, te je radila kao državna službenica, novinarka i televizijska reporterka do 1998. Njezina prva knjiga je bila u finalu za nagradu Whitbread 1986..

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter