Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Izgubljena mjesta

Izgubljena mjesta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-351-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4260

Broj strana:

175

Težina:

420 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Publikacija Izgubljena mjesta je pokušaj, književnim i fotografskim umjetničkim radovima bosansko-hercegovačkih umjetnika konzervirati one dijelove Bosne i Hercegovina koji su se promijenili u toku protekle dvije decenije.

Tranzicija, Rat, velike demografske promjene, razaranje, nebriga – sve su to posljedice koje utiču na vanjsku sliku Bosne i Hercegovine. Goethe Institut Bosne i Hercegovine imao je ideju da sačuva onu Bosnu i Hercegovinu koja nestaje.

Literarni dio sastoji se kako od naručenih tekstova poznatih bosansko-hercegovačkih umjetnika Aleksandre Čvorović, Dragoslava Dedovića, Josipa Mlakića, Mile Stojića, Tanje Stupar Trifunović i Faruka Šehića, tako i od nekih novih glasova koji su se odazvali našem konkursu i koji su odabrani od strane žirija. Među odabranim radovima su također i radovi već poznatih književnika i književnica iz Bosne i Hercegovine. Izabrani autori su: Sanja Adžić, Željko Barišić, Nura Bazdulj Hubijar, Aleksandar Petrović i Stanislava Petrović.

Fotografski radovi povjereni su trojici mladih bosansko-hercegovačkih fotografa Isaku Berbiću, Nenadu Maleševiću i Draženu Grujiću koji su proputovali Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko u potrazi za izgubljenim.

- Hana Stojić i Saša Gavrić, priređivači ove publikacije
- Mile Stojić, selektor tekstova i jedan od autora
- Tanja Stupar Trifunović, autorka

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x220
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Publikacija Izgubljena mjesta je pokušaj, književnim i fotografskim umjetničkim radovima bosansko-hercegovačkih umjetnika konzervirati one dijelove Bosne i Hercegovina koji su se promijenili u toku protekle dvije decenije. Tranzicija, Rat, velike demografske promjene, razaranje, nebriga – sve su to posljedice koje utiču na vanjsku sliku Bosne i Hercegovine. Goethe Institut Bosne i Hercegovine imao je ideju da sačuva onu Bosnu i Hercegovinu koja nestaje. Literarni dio sastoji se kako od naručenih tekstova poznatih bosansko-hercegovačkih umjetnika Aleksandre Čvorović, Dragoslava Dedovića, Josipa Mlakića, Mile Stojića, Tanje Stupar Trifunović i Faruka Šehića, tako i od nekih novih glasova koji su se odazvali našem konkursu i koji su odabrani od strane žirija. Među odabranim radovima su također i radovi već poznatih književnika i književnica iz Bosne i Hercegovine. Izabrani autori su: Sanja Adžić, Željko Barišić, Nura Bazdulj Hubijar, Aleksandar Petrović i Stanislava Petrović. Fotografski radovi povjereni su trojici mladih bosansko-hercegovačkih fotografa Isaku Berbiću, Nenadu Maleševiću i Draženu Grujiću koji su proputovali Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko u potrazi za izgubljenim. - Hana Stojić i Saša Gavrić, priređivači ove publikacije - Mile Stojić, selektor tekstova i jedan od autora - Tanja Stupar Trifunović, autorka

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter