Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Izgradnja boljih mostova saradnje - muslimani, kršćani i zajedničko dobro

Izgradnja boljih mostova saradnje - muslimani, kršćani i zajedničko dobro

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: N/A


ISBN:

D2433

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2433

Broj strana:

212

Težina:

338 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Danas, kada se u svijetu situacija sve više usložnjava, a snage desnice zadobivaju sve više simpatizera, svaki pokušaj da se među pripadnicima različitih religijskih usmjerenja uspostavi ili učvrsti prijateljski kontakt vrijedan je hvale.
Knjigu Izgradnja boljih mostova saradnje zapravo čine izlaganja podnesena na četvrtom seminaru Building Bridges (Izgradnja mostova), održanog u Sarajevu od 15-18. maja 2005. godine. Seminar je održan pod naslovom: Muslimani i kršćani i zajedničko dobro. Izlagači su nastojali odgovoriti na nekoliko pitanja:
1. Kako da stignemo do građanskesfere kao vjernici, sa vlastitim vjerovanjima, i kao građani u izmiješanom društvu
2. Sta je to u našimreligijama što nas motivira da tragamo za zajedničkim dobrom i
3. Kako da odgovorimo na aktuelni nered u našem svijetu u svjetlu vizije božanske svrhe koju smo primili.
Knjiga je podijeljena u tri tematska bloka koja ukupno sadrže petnaest izlaganja domaćih i stranih učesnika. Tematski blokovi su naslovljeni sa: Vjernici i građani U potrazi za zajedničkim dobrom i Zajednička briga za zajednički svijet. Učesnici na Seminaru bili su: Michael Ipgrave, Maleiha Malik, Mishael Nazir Ali, Mato Zovkić, Bogdan Lubardić, Zaki Badavvi, Tarik Ramadan, John Langan, Fikret Karćić, Vladimir Cirić, Mo- hammad Hashim Kamali, John Azumah, Rowan Williams Timothy J. Winter, Ellen F. Daviš i Aref Ali Nayed.
Zaključni tekst, naslovljen sa: Izgradnja mostova saradnje u Bosni i Hercegovini, napisao je Michael Ipgrave, koji je i urednik engleskog izdanja ove knjige.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 176x250
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Danas, kada se u svijetu situacija sve više usložnjava, a snage desnice zadobivaju sve više simpatizera, svaki pokušaj da se među pripadnicima različitih religijskih usmjerenja uspostavi ili učvrsti prijateljski kontakt vrijedan je hvale. Knjigu Izgradnja boljih mostova saradnje zapravo čine izlaganja podnesena na četvrtom seminaru Building Bridges (Izgradnja mostova), održanog u Sarajevu od 15-18. maja 2005. godine. Seminar je održan pod naslovom: Muslimani i kršćani i zajedničko dobro. Izlagači su nastojali odgovoriti na nekoliko pitanja: 1. Kako da stignemo do građanskesfere kao vjernici, sa vlastitim vjerovanjima, i kao građani u izmiješanom društvu 2. Sta je to u našimreligijama što nas motivira da tragamo za zajedničkim dobrom i 3. Kako da odgovorimo na aktuelni nered u našem svijetu u svjetlu vizije božanske svrhe koju smo primili. Knjiga je podijeljena u tri tematska bloka koja ukupno sadrže petnaest izlaganja domaćih i stranih učesnika. Tematski blokovi su naslovljeni sa: Vjernici i građani U potrazi za zajedničkim dobrom i Zajednička briga za zajednički svijet. Učesnici na Seminaru bili su: Michael Ipgrave, Maleiha Malik, Mishael Nazir Ali, Mato Zovkić, Bogdan Lubardić, Zaki Badavvi, Tarik Ramadan, John Langan, Fikret Karćić, Vladimir Cirić, Mo- hammad Hashim Kamali, John Azumah, Rowan Williams Timothy J. Winter, Ellen F. Daviš i Aref Ali Nayed. Zaključni tekst, naslovljen sa: Izgradnja mostova saradnje u Bosni i Hercegovini, napisao je Michael Ipgrave, koji je i urednik engleskog izdanja ove knjige.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter