Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

31.957

Facebook slicica

Katalog

Izađi iz svog uma u svoj život

Izađi iz svog uma u svoj život

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789-995-593-704

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5990

Broj strana:

257

Težina:

411 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Pripremite se da zauzmete drugačiji pogled na vaše probleme i svoj život - i način kako ga živite. Terapija prihvatanjem i posvećenošću (eng. Acceptance and Commitment Therapy, ACT) je naučno zasnovana psihoterapija koja zauzima drugačiji pogled na uzroke ljudske patnje, pa čak i na to šta znači biti mentalno zdrav. Šta ako je psihološka bol normalan, neizbježan dio života, a njeno izbjegavanje i pokušavanje kontrolisanja bolnih iskustava uzrok dodatne patnje i izvor dugoročnih problema koji su pogubni za kvalitet vašeg života? ACT se zasniva na razlikovanju psihološkog bola od patnje. Dok budete radili na sebi uz pomoć ove knjige, naučićete da odustanete od borbe protiv psihološkog bola, usmjerite se umjesto toga na otkrivanje šta vam je zaista važno u životu i onda se posvetite djelovanju u smjeru življenja života u skladu sa onim što vam je važno, umjesto neprekidnog pokušavanja izbjegavanja psihološkog bola.
ACT nije usmjeren na borbu protiv psihološkog bola, već na razvijanje voljnosti da se prigrli svako iskustvo koje život ima da nam ponudi. U ovom pristupu se ne radi o odupiranju svojim emocijama, već o doživljavanju svih emocija u potpunosti, ali ipak im ne prepuštajući da donose odluke umjesto nas. ACT nudi put iz patnje pomažući vam da živite svoj život zasnovan na onom što vam je najvažnije u životu. Ako se borite sa anksioznošću, depresijom ili bijesom, ova knjiga vam može pomoći - klinička istraživanja upućuju da je ACT veoma efikektivan za veliki raspon psiholoških problema. Ali ovo je više od knjige samopomoći za specifične psihološke probleme - ovo je revolucionaran pristup za življenje ispunjenijeg života.

  • Prevodilac: Dr. Igor Krnetić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpskohrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Pripremite se da zauzmete drugačiji pogled na vaše probleme i svoj život - i način kako ga živite. Terapija prihvatanjem i posvećenošću (eng. Acceptance and Commitment Therapy, ACT) je naučno zasnovana psihoterapija koja zauzima drugačiji pogled na uzroke ljudske patnje, pa čak i na to šta znači biti mentalno zdrav. Šta ako je psihološka bol normalan, neizbježan dio života, a njeno izbjegavanje i pokušavanje kontrolisanja bolnih iskustava uzrok dodatne patnje i izvor dugoročnih problema koji su pogubni za kvalitet vašeg života? ACT se zasniva na razlikovanju psihološkog bola od patnje. Dok budete radili na sebi uz pomoć ove knjige, naučićete da odustanete od borbe protiv psihološkog bola, usmjerite se umjesto toga na otkrivanje šta vam je zaista važno u životu i onda se posvetite djelovanju u smjeru življenja života u skladu sa onim što vam je važno, umjesto neprekidnog pokušavanja izbjegavanja psihološkog bola. ACT nije usmjeren na borbu protiv psihološkog bola, već na razvijanje voljnosti da se prigrli svako iskustvo koje život ima da nam ponudi. U ovom pristupu se ne radi o odupiranju svojim emocijama, već o doživljavanju svih emocija u potpunosti, ali ipak im ne prepuštajući da donose odluke umjesto nas. ACT nudi put iz patnje pomažući vam da živite svoj život zasnovan na onom što vam je najvažnije u životu. Ako se borite sa anksioznošću, depresijom ili bijesom, ova knjiga vam može pomoći - klinička istraživanja upućuju da je ACT veoma efikektivan za veliki raspon psiholoških problema. Ali ovo je više od knjige samopomoći za specifične psihološke probleme - ovo je revolucionaran pristup za življenje ispunjenijeg života.

Dodatne informacije

Izdavač MyBook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter