Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Iz Skupštine Republike Srpske 1991-1996.

Iz Skupštine Republike Srpske 1991-1996.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Robert Donia


ISBN:

978-9958-673-13-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8182

Broj strana:

247

Težina:

410 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je dvojezična: BHS i engleski, a korice su u tiražima 50:50 % na BHS i engleskom.


O knjizi, koja predstavlja dragocjeno dokumentirano svjedočanstvo o djelovanju tadašnjih protagonista i kreatora agresije na BiH oličeno kroz angažman poslanika Skupštine i čelnika RS-a, govorili su prof. Dr. Mustafa Imamović, prof. Dr. Mirko Pejanović, prof. Dr. Husnija Kamberović i doc. Dr. Edina Bećirević, kao i Srđan Dizdarević i sam autor.

Istaknuto je da sadržaj knjige s podnaslovom Izvodi iz izlaganja poslanika Skupštine RS-a kao dokazni materijal na Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu (ICTY) predstavljaju dio šireg istraživanja, te da su ključne za razumijevanje historijskog procesa političkog odlučivanja u RS-u i povezanosti sa Srbijom.

Ovo štivo, kako je rečeno, predstavlja potresno svjedočanstvo o planiranju masovnih zločina, te čitaoca uvodi u mučnu atmosferu u kojoj su tzv. etničko čišćenje, odnosno ratni zločini i genocid postali dijelom otvorene skupštinske debate.

Knjiga je podijeljena u osam tematskih cjelina iz kojih se jasno oslikava politički i ideološki koncept i model djelovanja tadašnjeg SDS-a i rukovodstva RS-a, uključujući i šest strateških ciljeva, koji korespondiraju s idejom stvaranja velike Srbije na ruševinama bivše SFRJ, razobličavajući metode i sredstva za ostvarivanje tih ciljeva.

U tom je kontekstu ocijenjeno da uvid u zapisnike, odnosno dijelove stenograma RS-ovih skupštinskih zasjedanja predstavlja historijski izvor za sve koji žele objektivno sagledati uzroke i posljedice agresije na BiH, te doći do istine, a što je temelj za konačnu normalizaciju odnosa u BiH.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je dvojezična: BHS i engleski, a korice su u tiražima 50:50 % na BHS i engleskom. O knjizi, koja predstavlja dragocjeno dokumentirano svjedočanstvo o djelovanju tadašnjih protagonista i kreatora agresije na BiH oličeno kroz angažman poslanika Skupštine i čelnika RS-a, govorili su prof. Dr. Mustafa Imamović, prof. Dr. Mirko Pejanović, prof. Dr. Husnija Kamberović i doc. Dr. Edina Bećirević, kao i Srđan Dizdarević i sam autor. Istaknuto je da sadržaj knjige s podnaslovom Izvodi iz izlaganja poslanika Skupštine RS-a kao dokazni materijal na Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu (ICTY) predstavljaju dio šireg istraživanja, te da su ključne za razumijevanje historijskog procesa političkog odlučivanja u RS-u i povezanosti sa Srbijom. Ovo štivo, kako je rečeno, predstavlja potresno svjedočanstvo o planiranju masovnih zločina, te čitaoca uvodi u mučnu atmosferu u kojoj su tzv. etničko čišćenje, odnosno ratni zločini i genocid postali dijelom otvorene skupštinske debate. Knjiga je podijeljena u osam tematskih cjelina iz kojih se jasno oslikava politički i ideološki koncept i model djelovanja tadašnjeg SDS-a i rukovodstva RS-a, uključujući i šest strateških ciljeva, koji korespondiraju s idejom stvaranja velike Srbije na ruševinama bivše SFRJ, razobličavajući metode i sredstva za ostvarivanje tih ciljeva. U tom je kontekstu ocijenjeno da uvid u zapisnike, odnosno dijelove stenograma RS-ovih skupštinskih zasjedanja predstavlja historijski izvor za sve koji žele objektivno sagledati uzroke i posljedice agresije na BiH, te doći do istine, a što je temelj za konačnu normalizaciju odnosa u BiH.

Dodatne informacije

Izdavač Magistrat, University Press
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter