Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Itaka

Itaka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Adel Geras


ISBN:

978-86-7436-892-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N1806

Broj strana:

307

Težina:

413 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bijela sova slijeće na granu smokve što raste ispod Penelopinog prozora. To je jedini prozor u palati na kojem još uvjek gori svijetlo. Tu je njena pomoć potrebna. Penelopa, vjerna i odana Odisejeva supruga, već više od deset godina čeka muža da se vrati u njihov dom na Itaki, preljepom ostrvu u plavim vodama Jonskog mora. O njemu nema nikakvih vijesti još od završetka Trojanskog rata, i Penelopa ne zna je li Odisej preživio razaranje tog grada.

Kad spokoj što vlada na Itaki bude narušen dolaskom prosaca koji žele ruku njene gospodarice Penelope, i mlada služavka Klimena uplešće se u mreže strasti koje pletu sami bogovi...Ovaj izvanredno maštoviti roman nije prepričavanje Homerove Odiseje - to je priča o ostavljenim ženama koje čekaju da se Odisej vrati na svoje voljeno ostrvo.

  • Prevodilac: Čabraja Aleksandra
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bijela sova slijeće na granu smokve što raste ispod Penelopinog prozora. To je jedini prozor u palati na kojem još uvjek gori svijetlo. Tu je njena pomoć potrebna. Penelopa, vjerna i odana Odisejeva supruga, već više od deset godina čeka muža da se vrati u njihov dom na Itaki, preljepom ostrvu u plavim vodama Jonskog mora. O njemu nema nikakvih vijesti još od završetka Trojanskog rata, i Penelopa ne zna je li Odisej preživio razaranje tog grada. Kad spokoj što vlada na Itaki bude narušen dolaskom prosaca koji žele ruku njene gospodarice Penelope, i mlada služavka Klimena uplešće se u mreže strasti koje pletu sami bogovi...Ovaj izvanredno maštoviti roman nije prepričavanje Homerove Odiseje - to je priča o ostavljenim ženama koje čekaju da se Odisej vrati na svoje voljeno ostrvo.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter