Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Isusovci

Isusovci

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-178-812-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

N5043

Broj strana:

332

Težina:

830 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

51,40 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Tijekom pet stoljeća postojanja Družba Isusova optuživana je za ubojstva kraljeva i predsjednika država, njezini su članovi kao misionari prodrli u svaki kutak zemlje, mnogi pripadnici tog reda proglašeni su svecima i mučenicima, a 35 Mjesečevih kratera dobilo je imena po isusovačkim znanstvenicima. Isusovci su pribijani na stup srama i slavljeni više nego pripadnici ijednog vjerskog reda.No, bili voljeni ili omraženi, njihov je dramatičan i dalekosežan utjecaj nemoguće ignorirati. On je uzdrmao izvjesnosti i hijerarhiju Rimokatoličke crkve, te mijenjao intelektualni, kulturni i duhovni krajobraz Europe, Azije i obiju Amerika.
Iako Družba i danas prolazi kroz krize i unutranje prijepore, ona je i dalje aktivno prisutna u svijetu znanosti i politike, odgoja i pobožnosti - igrajući važnu ulogu u kompleksnoj transformaciji Katoličke crkve. Fascinantna studija J. Wrighta uvlači čitatelja u napetu priču o mitu i protumitu, o slavljenju i progonima, o izvanrednim postignućima i spektakularnim promašajima. Jedinstven interdisciplinaran prikaz najkontroverznijeg reda u povijesti ima za cilj pokazati utjecaj isusovaca i njihova svjetonazora i na samo stvaranje modernog identiteta do dana današnjega, uzimajući u razmatranje nedovoljno istražene povezanosti - na primjer s Anglikanskom crkvom, kolonijalizmom, marksizmom i komunizmom, pa čak i s hegemonijom SAD-a. Nedvojbeno najtemeljitija i nadasve najaktualnija studija jedna tematike koja je svoju kontroverznost uspjela održati neumanjenom punih pet stoljeća.

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Tijekom pet stoljeća postojanja Družba Isusova optuživana je za ubojstva kraljeva i predsjednika država, njezini su članovi kao misionari prodrli u svaki kutak zemlje, mnogi pripadnici tog reda proglašeni su svecima i mučenicima, a 35 Mjesečevih kratera dobilo je imena po isusovačkim znanstvenicima. Isusovci su pribijani na stup srama i slavljeni više nego pripadnici ijednog vjerskog reda.No, bili voljeni ili omraženi, njihov je dramatičan i dalekosežan utjecaj nemoguće ignorirati. On je uzdrmao izvjesnosti i hijerarhiju Rimokatoličke crkve, te mijenjao intelektualni, kulturni i duhovni krajobraz Europe, Azije i obiju Amerika. Iako Družba i danas prolazi kroz krize i unutranje prijepore, ona je i dalje aktivno prisutna u svijetu znanosti i politike, odgoja i pobožnosti - igrajući važnu ulogu u kompleksnoj transformaciji Katoličke crkve. Fascinantna studija J. Wrighta uvlači čitatelja u napetu priču o mitu i protumitu, o slavljenju i progonima, o izvanrednim postignućima i spektakularnim promašajima. Jedinstven interdisciplinaran prikaz najkontroverznijeg reda u povijesti ima za cilj pokazati utjecaj isusovaca i njihova svjetonazora i na samo stvaranje modernog identiteta do dana današnjega, uzimajući u razmatranje nedovoljno istražene povezanosti - na primjer s Anglikanskom crkvom, kolonijalizmom, marksizmom i komunizmom, pa čak i s hegemonijom SAD-a. Nedvojbeno najtemeljitija i nadasve najaktualnija studija jedna tematike koja je svoju kontroverznost uspjela održati neumanjenom punih pet stoljeća.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter