Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Isusov brat

Isusov brat

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-223-072-6

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M0743

Broj strana:

188

Težina:

555 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je knjiga o nalazu koji je izazvao možda najveće zaprepaštenje u povijesti arheologije - o natpisu za koji mnogi učenjaci vjeruju da je prvo arheološko svjedočanstvo o Isusu iz Nazareta. Natpis je urezan u škrinjicu od vapnenca u kojoj su nekad počivale kosti Isusova brata Jakova, vođe židovske kršćanske zajednice u Jeruzalemu.
Mnogi su jeruzalemski Židovi iz Isusova doba pokapali svoje mrtve u duge niše u špiljskim grobnicama. Poslije godinu dana, kad bi se meso osušilo i spalo, pokojnikove bi kosti skupili u škrinjicu od vapnenca, takozvanu kosturnicu. Te su kutije od mekog kamena bile taman tolike da u njih stane i najveća, to jest bedrena kost. Ponekad bi izvana napisali i pokojnikovo ime. Na kosturnici o kojoj je i ova knjiga, taj natpis glasi: Jakov sin Josipov brat Isusov.
Ta je kosturnica tek nedavno izišla na svjetlost dana - izronivši iz zbirke antikviteta jednog izraelskog zaljubljenika u starine. Vlasnik, međutim, nije shvatio važnost tog natpisa sve dok ga nije pokazao stručnjaku za starosemitske natpise, učenjaku sa Sorbonne. Od tada je ta kosturnica na juriš osvojila svijet te se pojavila na naslovnoj stranici skoro svih svjetskih novina pa tako i New York Timesa, Washington Posta i International Herald Tribunea. Osim toga se pojavila i na radiju i televiziji, kao i u raznim magazinima, od kojih spomenimo Time.
Poslije početnog je ushita, međutim, uslijedila baraža pitanja.

  • Originalni naziv: The Brother of Jesus
  • Prevodilac: Predrag Raos
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je knjiga o nalazu koji je izazvao možda najveće zaprepaštenje u povijesti arheologije - o natpisu za koji mnogi učenjaci vjeruju da je prvo arheološko svjedočanstvo o Isusu iz Nazareta. Natpis je urezan u škrinjicu od vapnenca u kojoj su nekad počivale kosti Isusova brata Jakova, vođe židovske kršćanske zajednice u Jeruzalemu. Mnogi su jeruzalemski Židovi iz Isusova doba pokapali svoje mrtve u duge niše u špiljskim grobnicama. Poslije godinu dana, kad bi se meso osušilo i spalo, pokojnikove bi kosti skupili u škrinjicu od vapnenca, takozvanu kosturnicu. Te su kutije od mekog kamena bile taman tolike da u njih stane i najveća, to jest bedrena kost. Ponekad bi izvana napisali i pokojnikovo ime. Na kosturnici o kojoj je i ova knjiga, taj natpis glasi: Jakov sin Josipov brat Isusov. Ta je kosturnica tek nedavno izišla na svjetlost dana - izronivši iz zbirke antikviteta jednog izraelskog zaljubljenika u starine. Vlasnik, međutim, nije shvatio važnost tog natpisa sve dok ga nije pokazao stručnjaku za starosemitske natpise, učenjaku sa Sorbonne. Od tada je ta kosturnica na juriš osvojila svijet te se pojavila na naslovnoj stranici skoro svih svjetskih novina pa tako i New York Timesa, Washington Posta i International Herald Tribunea. Osim toga se pojavila i na radiju i televiziji, kao i u raznim magazinima, od kojih spomenimo Time. Poslije početnog je ushita, međutim, uslijedila baraža pitanja.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter