Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Istorija starog sveta - II tom: Prva carstva

Istorija starog sveta - II tom: Prva carstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2732-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M6983

Broj strana:

432

Težina:

650 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Istorija starog sveta u tri toma prikazuje razvoj prvih civilizacija na potezu od Mediterana, preko Bliskog istoka i Indije sve do istočne Azije i obala današnje Kine, zadržavajući se na posebnostima svake od njih, prateći ih kroz vreme od začetka ljudskih društava sve do cara Konstantina.

Bogato opremljena mapama i vremenskim trakama, knjiga čitaocu pruža jedinstvenu priliku da stekne jasan uvid o prostoru o kome se govori, protoku vremena i kulturnoj povezanosti, a pre svega ona pripoveda o ljudima i njihovim životima, što ovoj istoriji daje posebnu punoću i živost ali i mogućnost da čitalac shvati vreme, običaje i ličnosti starog sveta.

II TOM

Početak prvog milenijuma pre naše ere obeležiće stvaranje prvih carstava u Kini i Indiji, Asirsko carstvo koje se prostiralo od obala Mediterana do Persijskog zaliva, kao i vladavina cara Solomona čime započinje i ovaj tom. Kasnije stasavaju Atina, Sparta i ostali grčki polisi, na Apeninskom poluostrvu grad Rim potiskuje Etrurce, niču grčke i feničanske kolonije, održavaju se Olimpijske igre. Konfučije i Buda na Istoku donose nova učenja, Persijsko carstvo polovinom milenijuma postaje dominantna sila. Počinju sukobi različitih kultura i društvenih uređenja. Ovaj tom se završava ratovima Grka i Persijanaca najavljujući dominaciju Rima koja će biti predstavljena u trećem tomu.

  • Originalni naziv: The History Of The Ancient...
  • Prevodilac: Dejan Ristić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istorija starog sveta u tri toma prikazuje razvoj prvih civilizacija na potezu od Mediterana, preko Bliskog istoka i Indije sve do istočne Azije i obala današnje Kine, zadržavajući se na posebnostima svake od njih, prateći ih kroz vreme od začetka ljudskih društava sve do cara Konstantina. Bogato opremljena mapama i vremenskim trakama, knjiga čitaocu pruža jedinstvenu priliku da stekne jasan uvid o prostoru o kome se govori, protoku vremena i kulturnoj povezanosti, a pre svega ona pripoveda o ljudima i njihovim životima, što ovoj istoriji daje posebnu punoću i živost ali i mogućnost da čitalac shvati vreme, običaje i ličnosti starog sveta. II TOM Početak prvog milenijuma pre naše ere obeležiće stvaranje prvih carstava u Kini i Indiji, Asirsko carstvo koje se prostiralo od obala Mediterana do Persijskog zaliva, kao i vladavina cara Solomona čime započinje i ovaj tom. Kasnije stasavaju Atina, Sparta i ostali grčki polisi, na Apeninskom poluostrvu grad Rim potiskuje Etrurce, niču grčke i feničanske kolonije, održavaju se Olimpijske igre. Konfučije i Buda na Istoku donose nova učenja, Persijsko carstvo polovinom milenijuma postaje dominantna sila. Počinju sukobi različitih kultura i društvenih uređenja. Ovaj tom se završava ratovima Grka i Persijanaca najavljujući dominaciju Rima koja će biti predstavljena u trećem tomu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter