Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Istorija antropologije - Škole, pisci, teorije

Istorija antropologije - Škole, pisci, teorije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7562-109-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M5593

Broj strana:

368

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Danas raspolažemo izvesnim brojem dela koja studentima, istraživačima i nastavnicima nude uvod u studije ove discipline koju ponekad zovemo antropologija, a ponekad etnologija. Te knjige joj najčešće pristupaju tematski, bilo kroz poddiscipline kao što su politička ili ekonomska antropologija, bilo tako što se koncentrišu na jedan koncept ili oblast istraživanja. Takav pristup je i vredan i koristan, ali to nije pristup koji smo odabrali da razvijamo.

Mi smo pre svega želeli da naglasak stavimo na velike teorije koje su, sa jedne strane, obeležile istoriju antropologije, a sa druge, da na ponekad dosta detaljan način, izložimo radove velikih autora koji su obeležili te tokove mišljenja. Šta je funkcionalizam? O čemu govore Argonauti zapadnog Pacifika? U čemu je originalnost Evans-Pričardovog pristupa? To su neka od pitanja na koja ova knjiga nastoji da odgovori.

  • Originalni naziv: Une histoire de l"antropologie...
  • Prevodilac: Tamara Valčić, Pavle Sekeruš
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 115x165
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Danas raspolažemo izvesnim brojem dela koja studentima, istraživačima i nastavnicima nude uvod u studije ove discipline koju ponekad zovemo antropologija, a ponekad etnologija. Te knjige joj najčešće pristupaju tematski, bilo kroz poddiscipline kao što su politička ili ekonomska antropologija, bilo tako što se koncentrišu na jedan koncept ili oblast istraživanja. Takav pristup je i vredan i koristan, ali to nije pristup koji smo odabrali da razvijamo. Mi smo pre svega želeli da naglasak stavimo na velike teorije koje su, sa jedne strane, obeležile istoriju antropologije, a sa druge, da na ponekad dosta detaljan način, izložimo radove velikih autora koji su obeležili te tokove mišljenja. Šta je funkcionalizam? O čemu govore Argonauti zapadnog Pacifika? U čemu je originalnost Evans-Pričardovog pristupa? To su neka od pitanja na koja ova knjiga nastoji da odgovori.

Dodatne informacije

Izdavač XX vek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter