Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Istanbul na fotografijama (Grad, sjećanja)

Istanbul na fotografijama (Grad, sjećanja)

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Orhan Pamuk


ISBN:

9789958304248

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B1301

Broj strana:

540

Težina:

965 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

54,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Portret Istanbula, Pamukovog rodnog grada, jednog od najvećih svjetskih gradova, intiman i panoramski, istovremeno je i autoportret pisca prekriven sjećanjem i melanholijom.

Miješajući sjećanja s poviješću, porodične fotografije s portretima pjesnika i paša, umjetničke kritike, metafizičko razmišljanje i iznova fantastične priče, Orhan Pamuk pronalazi genijalnu formu kako bi evocirao svoj doživotni dom, grad koji je oblikovao njegovu maštu.Knjigu započinje djetinjstvom u svojoj ekscentričnoj i široj porodici i odrastanjem u porodičnoj stambenoj zgradi, gdje i nastaju njegove prve priče o melanholičnoj svijesti koja povezuje sve stanovnike ovog grada: njihov život u središtu propale slave i nepovratno izgubljenog carstva, u zemlji koja pokušava postati moderna na vrtoglavom raskrižju Istoka i Zapada. Elegični duh društva nadvija se nad njegovim promišljanjima dok uvodi pisce i slikare kroz čije oči gleda Istanbul...



Istanbul na fotografijama majstorsko je svjedočanstvo prikazano koliko kroz posebnosti neposrednog iskustva toliko i kroz moć mita.



Orhan Pamuk je i nakon objavljivanja knjige Istanbul: Grad, sjećanja, nastavio svojoj kolekciji dodavati fotografije Istanbula. Za Istanbul na fotografijama odabrao je više od dvjesto dodatnih fotografija, povezujući svaku novu sliku sa svojim sjećanjem. Ovaj raskošni izbor okuplja fotografije Are Gülera, Henrija Cartier-Bressona i istaknutih kolekcionara iz Istanbula i uz novi uvod, sadrži i prethodno neobjavljene porodične fotografije iz autorovog arhiva.

  • Prevodilac: Ekrem Čaušević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Portret Istanbula, Pamukovog rodnog grada, jednog od najvećih svjetskih gradova, intiman i panoramski, istovremeno je i autoportret pisca prekriven sjećanjem i melanholijom. Miješajući sjećanja s poviješću, porodične fotografije s portretima pjesnika i paša, umjetničke kritike, metafizičko razmišljanje i iznova fantastične priče, Orhan Pamuk pronalazi genijalnu formu kako bi evocirao svoj doživotni dom, grad koji je oblikovao njegovu maštu.Knjigu započinje djetinjstvom u svojoj ekscentričnoj i široj porodici i odrastanjem u porodičnoj stambenoj zgradi, gdje i nastaju njegove prve priče o melanholičnoj svijesti koja povezuje sve stanovnike ovog grada: njihov život u središtu propale slave i nepovratno izgubljenog carstva, u zemlji koja pokušava postati moderna na vrtoglavom raskrižju Istoka i Zapada. Elegični duh društva nadvija se nad njegovim promišljanjima dok uvodi pisce i slikare kroz čije oči gleda Istanbul... Istanbul na fotografijama majstorsko je svjedočanstvo prikazano koliko kroz posebnosti neposrednog iskustva toliko i kroz moć mita. Orhan Pamuk je i nakon objavljivanja knjige Istanbul: Grad, sjećanja, nastavio svojoj kolekciji dodavati fotografije Istanbula. Za Istanbul na fotografijama odabrao je više od dvjesto dodatnih fotografija, povezujući svaku novu sliku sa svojim sjećanjem. Ovaj raskošni izbor okuplja fotografije Are Gülera, Henrija Cartier-Bressona i istaknutih kolekcionara iz Istanbula i uz novi uvod, sadrži i prethodno neobjavljene porodične fotografije iz autorovog arhiva.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter