Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Islam - Sažeti priručnik

Islam - Sažeti priručnik

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Maliz Riven


ISBN:

978-86-521-2615-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5796

Broj strana:

248

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Šta je zaista islam? Kako je nastala, razvijala se i na koji način danas funkcioniše ova religija? Šta znače pojmovi džihad, šerijat ili vehabije i zašto ih na Zapadu često pogrešno tumače?

Islam je sve prisutniji u medijima, najčešće u svom ekstremnom, militantnom obliku, što kvari sliku o suštini ove svetske religije jer malo onih koji žive u nemuslimanskim zemljama shvata pravu prirodu islama.

Sažeti priručnik Maliza Rivena nudi uvid u nastanak, strukturu, običaje i osnove muslimanske vere i odgovara na aktuelna pitanja koja se islamu nameću u vreme globalizacije.

Autor nam uspešno prikazuje dubinu ove vere, ali objašnjava i razlike između sunita i šiita. Govori o islamu i njegovom značaju u prošlosti, ali ukazuje i na izazove današnjeg vremena, na prava muslimanskih žena, razvitak demokratije i koncept globalizovanog islama.

Ovo je knjiga koja pomaže ljudima da bolje razumeju jedni druge i da poštuju pripadnike druge vere.

O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

  • Prevodilac: Julija Novačić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Šta je zaista islam? Kako je nastala, razvijala se i na koji način danas funkcioniše ova religija? Šta znače pojmovi džihad, šerijat ili vehabije i zašto ih na Zapadu često pogrešno tumače? Islam je sve prisutniji u medijima, najčešće u svom ekstremnom, militantnom obliku, što kvari sliku o suštini ove svetske religije jer malo onih koji žive u nemuslimanskim zemljama shvata pravu prirodu islama. Sažeti priručnik Maliza Rivena nudi uvid u nastanak, strukturu, običaje i osnove muslimanske vere i odgovara na aktuelna pitanja koja se islamu nameću u vreme globalizacije. Autor nam uspešno prikazuje dubinu ove vere, ali objašnjava i razlike između sunita i šiita. Govori o islamu i njegovom značaju u prošlosti, ali ukazuje i na izazove današnjeg vremena, na prava muslimanskih žena, razvitak demokratije i koncept globalizovanog islama. Ovo je knjiga koja pomaže ljudima da bolje razumeju jedni druge i da poštuju pripadnike druge vere. O seriji: Sažeti priručnici koje objavljuje Oxford University Press predstavljaju savršen način da se brzo upoznate s određenom temom. Vrhunski autori kombinuju činjenice, analize, perspektive i nove ideje tako da čitaoci lako mogu da steknu jasan uvid u ono što ih interesuje. Serija je poznata širom sveta i s razlogom uživa ogromnu popularnost.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter