Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Islam 2000

Islam 2000

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-23-129-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2290

Broj strana:

105

Težina:

185 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je druga knjiga na našem jeziku jednog od naj-poznatijih konvertita u islam, cijenjenog učenjaka, dok-tora njemačkog prava i bivšeg njemačkog ambasadora u Alžiru i Maroku, Murada Hofmanna. Prva njegova knji-ga Islam kao alternativa objavljena je kod nas 1996. godine i naišla je na vrlo lijep prijem kod čitalaca.
U knjizi Islam 2000. Hofmann daje mnoštvo infor-macija o trenutačnom stanju u svijetu kad je posrijedi islam i muslimani, iznosi niz relevantnih ocjena i nudi kvalitetne sugestije u pravcu popravljanja stanja, prevladavanja prepreka, oslobađanja pritiska...
I u ovoj, kao i u ranijim knjigama, Hofmann daje i opaske na nepravedno vođenje poli-tike od strane svjetskih velesila, posebno upozoravajući na hipokrizijske stavove koji su zauzeti spram glavnih kriznih regiona. Bosna i Kosovo možda su samo najsvježiji primje-ri te hipokrizije... Hofmann ukazuje na njih.

  • Prevodilac: Mirnes Kovač
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je druga knjiga na našem jeziku jednog od naj-poznatijih konvertita u islam, cijenjenog učenjaka, dok-tora njemačkog prava i bivšeg njemačkog ambasadora u Alžiru i Maroku, Murada Hofmanna. Prva njegova knji-ga Islam kao alternativa objavljena je kod nas 1996. godine i naišla je na vrlo lijep prijem kod čitalaca. U knjizi Islam 2000. Hofmann daje mnoštvo infor-macija o trenutačnom stanju u svijetu kad je posrijedi islam i muslimani, iznosi niz relevantnih ocjena i nudi kvalitetne sugestije u pravcu popravljanja stanja, prevladavanja prepreka, oslobađanja pritiska... I u ovoj, kao i u ranijim knjigama, Hofmann daje i opaske na nepravedno vođenje poli-tike od strane svjetskih velesila, posebno upozoravajući na hipokrizijske stavove koji su zauzeti spram glavnih kriznih regiona. Bosna i Kosovo možda su samo najsvježiji primje-ri te hipokrizije... Hofmann ukazuje na njih.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter