Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.232

Facebook slicica

Katalog

Iskonski strah

Iskonski strah

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vilijam Dil


ISBN:

86-7436-081-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0063

Broj strana:

420

Težina:

533 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

“Prolaziće vam žmarci niz kičmu… Gospodin Dil zna kako se održava napetost”

The New York Times

“Uzbudljiva… zastrašujuća krimi priča”

United Press International

U Čikagu, uvaženi nadbiskup svirepo je ubijen i raskomadan u svojim odajama. Aron Stampler, mladić anđeoskog izgleda, pronađen je kako kleči u ispovedaonici, okupan u krvi, i dok je stezao ogroman kasapski nož tvrdio je da je nevin.

Martin Vejl je briljantni advokat od kojeg zaziru svi tužioci i političari. Zadatak mu je odbrani Stamplera, mladog monstruma u ljudskom obliku, u slučaju koji ne može očekivati da dobije. Ali Vejl koristi svoje neuobičajene metode već pri izboru svog zastupničkog tima – male grupe muškaraca i žena koji moraju da otkriju zapanjujuću istinu o nadbiskupovom ubistvu. Oni to i čine u vrtoglavom vrhuncu romana i do sada neviđenom iznenađenju koje vreba čitaoca…

“Prvoklasan psihološki triler… brzog ritma… Dil uspeva da napakuje dovoljno obrta i preokreta u zaplet svog romana da čitalac jednostavno ostaje bez daha.”

The Orlando Sentinel

ODLOMAK

Ja verujem u zakon. Verujem u svetinju sudnice i u veličanstvo pravde. Takođe verujem da stvari nisu uvek onakve kakve izgledaju, da činjenicama može da se manipuliše onako kako mađioničar manipuliše publikom. On vam skreće pažnju jednom rukom dok drugom izvodi trik. To se zove zavođenje s puta. Tužilac u ovom slučaju je mađioničar. Skreće vašu pažnju s činjenica ovog slučaja sjajnim trikovima i informacijama koje zapravo imaju veoma malo veze s krivicom ili nevinošću mog branjenika. On je izneo skup nečega što je nazvao dokazima – i svi do jednog su posredni. On kaže da je moj branjenik imao motiv, priliku i želju, ali ne iznosi čvrste dokaze koji ga neposredno povezuju sa zločinom. On kaže da je moj branjenik nemoralan, da je lažov, da je uhvaćen kako vara žrtvu, da je očajnik. Moj branjenik ne opovrgava te navode – ali, čine li ga motiv ili želja zločincem?
Da li mu se sudi zato što je nemoralan? Ili zato što je lagao? Ili zbog varanja? Hoćete li poslati ovog čoveka na električnu stolicu zato što je očajan? Kažem vam da u interesu pravde morate da zanemarite čarobnjakove trikove s kartama i pogledate mu drugu ruku – ruku u kojoj bi trebalo da su pravi dokazi, jer, ako to učinite, videćete da je prazna. Ovo je sudnica, a ne mađioničarska predstava. Mom branjeniku preti smrtna kazna. Možete li vas dvanaestoro, dame i gospodo, iskreno da kažete da je moj protivnik dokazao krivicu ovog čoveka bez ikakve sumnje? Sistem pravi greške bez obzira koliko je fino podešen, njegova slabost je ljudska sklonost ka grešci. Moj branjenik je čovek i on je grešan – ali takav je i mađioničar koji zahteva njegovu smrt. Zato od vas tražim da ne dozvolite da vas obmane zavođenje s puta. Proučite pažljivo dokaze i kada to učinite, nećete imati drugog izbora do da objavite kako moj branjenik nije kriv za ovaj zločin.

Martin Vejl Završna reč poroti
Država protiv Nikolasa Lume
3. septembar 1979.

  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

“Prolaziće vam žmarci niz kičmu… Gospodin Dil zna kako se održava napetost” The New York Times “Uzbudljiva… zastrašujuća krimi priča” United Press International U Čikagu, uvaženi nadbiskup svirepo je ubijen i raskomadan u svojim odajama. Aron Stampler, mladić anđeoskog izgleda, pronađen je kako kleči u ispovedaonici, okupan u krvi, i dok je stezao ogroman kasapski nož tvrdio je da je nevin. Martin Vejl je briljantni advokat od kojeg zaziru svi tužioci i političari. Zadatak mu je odbrani Stamplera, mladog monstruma u ljudskom obliku, u slučaju koji ne može očekivati da dobije. Ali Vejl koristi svoje neuobičajene metode već pri izboru svog zastupničkog tima – male grupe muškaraca i žena koji moraju da otkriju zapanjujuću istinu o nadbiskupovom ubistvu. Oni to i čine u vrtoglavom vrhuncu romana i do sada neviđenom iznenađenju koje vreba čitaoca… “Prvoklasan psihološki triler… brzog ritma… Dil uspeva da napakuje dovoljno obrta i preokreta u zaplet svog romana da čitalac jednostavno ostaje bez daha.” The Orlando Sentinel ODLOMAK Ja verujem u zakon. Verujem u svetinju sudnice i u veličanstvo pravde. Takođe verujem da stvari nisu uvek onakve kakve izgledaju, da činjenicama može da se manipuliše onako kako mađioničar manipuliše publikom. On vam skreće pažnju jednom rukom dok drugom izvodi trik. To se zove zavođenje s puta. Tužilac u ovom slučaju je mađioničar. Skreće vašu pažnju s činjenica ovog slučaja sjajnim trikovima i informacijama koje zapravo imaju veoma malo veze s krivicom ili nevinošću mog branjenika. On je izneo skup nečega što je nazvao dokazima – i svi do jednog su posredni. On kaže da je moj branjenik imao motiv, priliku i želju, ali ne iznosi čvrste dokaze koji ga neposredno povezuju sa zločinom. On kaže da je moj branjenik nemoralan, da je lažov, da je uhvaćen kako vara žrtvu, da je očajnik. Moj branjenik ne opovrgava te navode – ali, čine li ga motiv ili želja zločincem? Da li mu se sudi zato što je nemoralan? Ili zato što je lagao? Ili zbog varanja? Hoćete li poslati ovog čoveka na električnu stolicu zato što je očajan? Kažem vam da u interesu pravde morate da zanemarite čarobnjakove trikove s kartama i pogledate mu drugu ruku – ruku u kojoj bi trebalo da su pravi dokazi, jer, ako to učinite, videćete da je prazna. Ovo je sudnica, a ne mađioničarska predstava. Mom branjeniku preti smrtna kazna. Možete li vas dvanaestoro, dame i gospodo, iskreno da kažete da je moj protivnik dokazao krivicu ovog čoveka bez ikakve sumnje? Sistem pravi greške bez obzira koliko je fino podešen, njegova slabost je ljudska sklonost ka grešci. Moj branjenik je čovek i on je grešan – ali takav je i mađioničar koji zahteva njegovu smrt. Zato od vas tražim da ne dozvolite da vas obmane zavođenje s puta. Proučite pažljivo dokaze i kada to učinite, nećete imati drugog izbora do da objavite kako moj branjenik nije kriv za ovaj zločin. Martin Vejl Završna reč poroti Država protiv Nikolasa Lume 3. septembar 1979.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter