Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Isčezlo carstvo Atlantide

Isčezlo carstvo Atlantide

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gavin Kennedy


ISBN:

978-86-521-1044-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3893

Broj strana:

406

Težina:

517 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Prvi put opisan kod Platona, prije nove ere, Isčezli Grad ima zavodljivu privlačnost koja je dugo bila poslastica samo za pisce krimića. No da li je moguće da je ovaj mitski grad zaista i postojao? Ako je tako, šta se onda s njime dogodilo i koje tajne krije? Čudesna stvarnost epske slave i uništenja Atlantide konačno se razotkriva, do najuzbudljivijih pojedinosti, u knjizi istoričara Gavina Menziza.

Idući tragom dokaza koji ga vode oko svijeta, Menziz otkriva neočekivanu istinu. A dok ispituje nova geološka istraživanja, tovare spašene sa drevnih olupina, nedavno objelodanjene arheološke artefakte i tehnološki najnaprednije podatke o DNK, dolazi do nevjerovatnog otkrića: Atlantida nije samo postojala već je bila samo srce jedne ogromne, svjetske trgovačke imperije, koja se sa Sredozemlja proširila na Britaniju i sjever Evrope, Indiju, pa čak i Sjevernu Ameriku. U Isčezlom carstvu Atlantide, on slika živ portret te legendarne civilizacije i dijeli s nama svoja izuzetna otkrovenja, obuhvatajući:

- današnju lokaciju Atlantide,
- kataklizmu koja je strašnom silom razorila civilizaciju Atlantide oko 1.500. godine stare ere,
- prvo dešifrovanje jezika Atlantide dosad.

Privlačno kao pustolovina Indijane Džonsa, sa zapletom koji nas vodi na putovanje širom svijeta, Isčezlo carstvo Atlantide odmah se doživljava kao uzbudljiv, neodoljiv pohod za istinom i revolucionarno djelo popularne istorije koje će zauvijek izmjeniti naše shvatanje prošlosti.

  • Originalni naziv: The Lost Empire of Atlantis...
  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvi put opisan kod Platona, prije nove ere, Isčezli Grad ima zavodljivu privlačnost koja je dugo bila poslastica samo za pisce krimića. No da li je moguće da je ovaj mitski grad zaista i postojao? Ako je tako, šta se onda s njime dogodilo i koje tajne krije? Čudesna stvarnost epske slave i uništenja Atlantide konačno se razotkriva, do najuzbudljivijih pojedinosti, u knjizi istoričara Gavina Menziza. Idući tragom dokaza koji ga vode oko svijeta, Menziz otkriva neočekivanu istinu. A dok ispituje nova geološka istraživanja, tovare spašene sa drevnih olupina, nedavno objelodanjene arheološke artefakte i tehnološki najnaprednije podatke o DNK, dolazi do nevjerovatnog otkrića: Atlantida nije samo postojala već je bila samo srce jedne ogromne, svjetske trgovačke imperije, koja se sa Sredozemlja proširila na Britaniju i sjever Evrope, Indiju, pa čak i Sjevernu Ameriku. U Isčezlom carstvu Atlantide, on slika živ portret te legendarne civilizacije i dijeli s nama svoja izuzetna otkrovenja, obuhvatajući: - današnju lokaciju Atlantide, - kataklizmu koja je strašnom silom razorila civilizaciju Atlantide oko 1.500. godine stare ere, - prvo dešifrovanje jezika Atlantide dosad. Privlačno kao pustolovina Indijane Džonsa, sa zapletom koji nas vodi na putovanje širom svijeta, Isčezlo carstvo Atlantide odmah se doživljava kao uzbudljiv, neodoljiv pohod za istinom i revolucionarno djelo popularne istorije koje će zauvijek izmjeniti naše shvatanje prošlosti.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter