Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Irbis

Irbis

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-329-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D0311

Broj strana:

176

Težina:

305 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ostavite svaku nadu, vi koji ste mislili da će biti bolje! Zaboravite čovečnost, pravdu, blagostanje! Kapitalizam vlada! U bliskoj budućnosti, šačica bogatih ima sve. Milijarde preostalih dave se u bedi. Ljudski život ne vredi ništa, civilizacija se raspada, svijetom hara ludilo raspojasane moći.

Glavni junak, odbegli vojnik u telu snežnog leoparda - irbisa, sklapa prinudni savez sa svrgnutom gangsterskom kraljevnom. Na putovanju fantazmagoričnom Hrvatskom - čijim miniranim šumama i gorama kruže bizarne zveri, nano-dvojnici Brus Lija i razularene bande, borbeni kiborzi i visokotehnološki plaćenici, snage Ujedinjenih Naroda te klonovi ozloglašenog terorista - njih su dvoje uvučeni u konačni udar na moćnike, s ciljem da uspostave nov, pravedniji svijet.
Prožet žestokom akcijom i svetogrdnim humorom, roman Irbis Aleksandra Žiljka, jednog od najboljih hrvatskih pisaca spekulativne proze u zadnjih dvadeset godina, neraskidivo se naslanja na današnje političke i ekonomske trendove, dovodeći ih do krajnosti u kojoj tek radikalni revolucionarni čin budi nadu.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x000
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ostavite svaku nadu, vi koji ste mislili da će biti bolje! Zaboravite čovečnost, pravdu, blagostanje! Kapitalizam vlada! U bliskoj budućnosti, šačica bogatih ima sve. Milijarde preostalih dave se u bedi. Ljudski život ne vredi ništa, civilizacija se raspada, svijetom hara ludilo raspojasane moći. Glavni junak, odbegli vojnik u telu snežnog leoparda - irbisa, sklapa prinudni savez sa svrgnutom gangsterskom kraljevnom. Na putovanju fantazmagoričnom Hrvatskom - čijim miniranim šumama i gorama kruže bizarne zveri, nano-dvojnici Brus Lija i razularene bande, borbeni kiborzi i visokotehnološki plaćenici, snage Ujedinjenih Naroda te klonovi ozloglašenog terorista - njih su dvoje uvučeni u konačni udar na moćnike, s ciljem da uspostave nov, pravedniji svijet. Prožet žestokom akcijom i svetogrdnim humorom, roman Irbis Aleksandra Žiljka, jednog od najboljih hrvatskih pisaca spekulativne proze u zadnjih dvadeset godina, neraskidivo se naslanja na današnje političke i ekonomske trendove, dovodeći ih do krajnosti u kojoj tek radikalni revolucionarni čin budi nadu.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter