Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Intima

Intima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-534-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8615

Broj strana:

156

Težina:

174 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

„Ovo je najtužnija noć jer odlazim i neću se vratiti“, rečenica je koja nas, bolna u svojoj jednostavnosti, kao udarac mokrom krpom uvodi izravno u komorni svijet kontroverznog romana proslavljenog britanskog dramatičara i novelista Hanifa Kureishija.

Jay, sredovječni nagrađivani scenarist, pripadnik baby-boomaške generacije djece cvijeća, a danas obiteljski čovjek i mondeni londonac, odlučuje napustiti svoju partnericu i njihovo dvoje djece. Čitava se priča ovog kratkog, nevjerojatno gustog i iznimno vješto sročenog romana koji se čita u jednom dahu, odvija u okviru jedne preduge noći – one u kojoj Jay, pred odlazak, kontemplira o usponima i padovima svoje veze sa Susan.

Kureishi bespoštedno te onkraj malograđanske predodžbe o stidu do krajnosti ogoljava obiteljsku intimu, na živo secirajući slojevito tkivo međuljudskih odnosa i pokušaja da se život proživi u skladnoj zajednici s jednom osobom. S ovom se napetom pričom zatvorenom u jednoj kući i jednoj svijesti čitatelj od prve stranice saživljava: dileme koje ona otvoreno iznosi na stol naše su vlastite.

  • Originalni naziv: Intimacy
  • Prevodilac: Borivoj Radaković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

„Ovo je najtužnija noć jer odlazim i neću se vratiti“, rečenica je koja nas, bolna u svojoj jednostavnosti, kao udarac mokrom krpom uvodi izravno u komorni svijet kontroverznog romana proslavljenog britanskog dramatičara i novelista Hanifa Kureishija. Jay, sredovječni nagrađivani scenarist, pripadnik baby-boomaške generacije djece cvijeća, a danas obiteljski čovjek i mondeni londonac, odlučuje napustiti svoju partnericu i njihovo dvoje djece. Čitava se priča ovog kratkog, nevjerojatno gustog i iznimno vješto sročenog romana koji se čita u jednom dahu, odvija u okviru jedne preduge noći – one u kojoj Jay, pred odlazak, kontemplira o usponima i padovima svoje veze sa Susan. Kureishi bespoštedno te onkraj malograđanske predodžbe o stidu do krajnosti ogoljava obiteljsku intimu, na živo secirajući slojevito tkivo međuljudskih odnosa i pokušaja da se život proživi u skladnoj zajednici s jednom osobom. S ovom se napetom pričom zatvorenom u jednoj kući i jednoj svijesti čitatelj od prve stranice saživljava: dileme koje ona otvoreno iznosi na stol naše su vlastite.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter