Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Inteligentni sistemi

Inteligentni sistemi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-49-030-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K6991

Broj strana:

368

Težina:

803 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je nastala kao rezultat želje da se ova vrlo zanimljiva i obimna oblast primjene vještačke inteligencije u inžinjerstvu približi studentima i svima onima koji se bave problematikom inteligentnih sistema. Bavesova teorija vjerovatnoće, metode grupisanja (klasterizacije), fuzzy logika, neuronske mreže i genetski algoritmi su forme kompjuterske inteligencije koje su stekle primjenu u velikom broju aplikacija.

Kombinacija inteligentnih tehnika kao što su fuzzy sistemi, neuronske mreže i evolucioni algoritmi vodi ka hibridnim inteligentnim sistemima, koji su doživjeli veliku popularnost u svijetu, jer rješavaju širok spektar vrlo kompleksnih problema, koji manipulišu sa neizvjesnostima, nepreciznostima i nestacionarnostima. Ovi sistemi omogućavaju nam da koristimo postojeće znanje kako bi došli do naprednijih rješenja na efektan način. U ovoj knjizi su prikazane samo neke moguće kombinacije inteligentnih tehnika kao i primjeri efekata kombinovanja u konkretnim aplikacijama, a što ni u kom slučaju ne ograničava nove perspektive hibridizacije.
Napredne forme inteligentnih sistema podrazumjevaju i istraživanja u području autonomnih agenata, u oblasti koja se nalazi u vrhu vještačke inteligencije. Ova interdisciplinarna oblast istraživanja, unutar koje se koriste i isprepliću znanja iz kognitivne teorije, neuronskih mreža, evolucionih teorija, neurologije i inženjeringa realizuje sisteme koji mogu samostalno donosti odluke, kako bi izvršavali zadatke za koje su dizajnirane. Metode kompjuterske inteligencije i njihove različite kombinacije vode nas ka robotskim i multirobotskim sistemima, čiji aspekti primjene svakim danom doživljavaju napredak.
Knjiga Inteligentni sistemi je organizovana u 12 poglavlja i 7 glava. Pregled po glavama je izvršen sa ciljem da se usvoje znanja iz zaokruženih tematskih cjelina.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je nastala kao rezultat želje da se ova vrlo zanimljiva i obimna oblast primjene vještačke inteligencije u inžinjerstvu približi studentima i svima onima koji se bave problematikom inteligentnih sistema. Bavesova teorija vjerovatnoće, metode grupisanja (klasterizacije), fuzzy logika, neuronske mreže i genetski algoritmi su forme kompjuterske inteligencije koje su stekle primjenu u velikom broju aplikacija. Kombinacija inteligentnih tehnika kao što su fuzzy sistemi, neuronske mreže i evolucioni algoritmi vodi ka hibridnim inteligentnim sistemima, koji su doživjeli veliku popularnost u svijetu, jer rješavaju širok spektar vrlo kompleksnih problema, koji manipulišu sa neizvjesnostima, nepreciznostima i nestacionarnostima. Ovi sistemi omogućavaju nam da koristimo postojeće znanje kako bi došli do naprednijih rješenja na efektan način. U ovoj knjizi su prikazane samo neke moguće kombinacije inteligentnih tehnika kao i primjeri efekata kombinovanja u konkretnim aplikacijama, a što ni u kom slučaju ne ograničava nove perspektive hibridizacije. Napredne forme inteligentnih sistema podrazumjevaju i istraživanja u području autonomnih agenata, u oblasti koja se nalazi u vrhu vještačke inteligencije. Ova interdisciplinarna oblast istraživanja, unutar koje se koriste i isprepliću znanja iz kognitivne teorije, neuronskih mreža, evolucionih teorija, neurologije i inženjeringa realizuje sisteme koji mogu samostalno donosti odluke, kako bi izvršavali zadatke za koje su dizajnirane. Metode kompjuterske inteligencije i njihove različite kombinacije vode nas ka robotskim i multirobotskim sistemima, čiji aspekti primjene svakim danom doživljavaju napredak. Knjiga Inteligentni sistemi je organizovana u 12 poglavlja i 7 glava. Pregled po glavama je izvršen sa ciljem da se usvoje znanja iz zaokruženih tematskih cjelina.

Dodatne informacije

Izdavač Harfograf
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter