Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Inferno

Inferno

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dan Brown


ISBN:

9789958301773

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8812

Broj strana:

510

Težina:

560 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U srcu Italije, istaknuti profesor s Harvarda, simbolog, Robert Langodon, uvučen je u tjeskobni svijet zasnovan na jednom od najtrajnijih i najmisterioznijih književnih djela u historiji... Danteovom Infernu.

Robert Langdon se bori protiv jezivog protivnika i hvata u koštac s dobro smišljenom zagonetkom koja ga vuče u krajolik klasične umjetnosti, tajne prolaze i futurističku nauku. Oslanjajući se na Danteovu poemu, iz Božanske komedije, Langdon se mora odlučiti kome da vjeruje kako bi pronašao odgovore. . . Prije nego što se svijet nepovratno promijeni.

- Trazi pa ces naći. Dok su mu te riječi odjekivale u glavi, Robert Langdon probudio se u bolničkom krevetu ne sjećajući se gdje je ili kako je onamo dospio. Uz to, ne može objasniti porijeklo zlokobnog predmeta pronađenog među njegovim stvarima.

Prijetnja njegovom životu potjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratolomni bijeg Firenzom. Samo ih Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih tajni što leže ispod povijesne fasade može spasiti da ne padnu u ruke nepoznatim progoniteljima.

Pomažući se, kao vodičem, stihovima Danteova mračnog i epskog remek - djela, moraju dešifrirati niz kodova duboko zakopanih u nutrinama nekih od najslavnijih umjetničkih djela renesanse - kipova, slika, zgrada - i pronaći odgovore na zagonetku koja će im, moguće, pomoći, spasiti svijet od strahotne prijetnje smrtonosnim virusom ...

Smješten u nesvakidašnji okoliš nadahnut jednim od najmračnijih klasičnih djela u povijesti, Inferno je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, bezglavi triler utrke s vremenom koji će vas zgrabiti prvom stranicom i neće pustati sve dok ne zatvorite knjigu.

Inferno (Pakao) je četvrta knjiga Brownovog serijala u kojem je glavni lik univerzitetski profesor vjerske ikonologije i simbologije Robert Langdon, nakon Anđela i demona (2000.), Da Vincijevog koda (2003.) i Izgubljenog simbola (2009.).

  • Originalni naziv: Inferno
  • Prevodilac: Danko Ješić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x190
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U srcu Italije, istaknuti profesor s Harvarda, simbolog, Robert Langodon, uvučen je u tjeskobni svijet zasnovan na jednom od najtrajnijih i najmisterioznijih književnih djela u historiji... Danteovom Infernu. Robert Langdon se bori protiv jezivog protivnika i hvata u koštac s dobro smišljenom zagonetkom koja ga vuče u krajolik klasične umjetnosti, tajne prolaze i futurističku nauku. Oslanjajući se na Danteovu poemu, iz Božanske komedije, Langdon se mora odlučiti kome da vjeruje kako bi pronašao odgovore. . . Prije nego što se svijet nepovratno promijeni. - Trazi pa ces naći. Dok su mu te riječi odjekivale u glavi, Robert Langdon probudio se u bolničkom krevetu ne sjećajući se gdje je ili kako je onamo dospio. Uz to, ne može objasniti porijeklo zlokobnog predmeta pronađenog među njegovim stvarima. Prijetnja njegovom životu potjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratolomni bijeg Firenzom. Samo ih Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih tajni što leže ispod povijesne fasade može spasiti da ne padnu u ruke nepoznatim progoniteljima. Pomažući se, kao vodičem, stihovima Danteova mračnog i epskog remek - djela, moraju dešifrirati niz kodova duboko zakopanih u nutrinama nekih od najslavnijih umjetničkih djela renesanse - kipova, slika, zgrada - i pronaći odgovore na zagonetku koja će im, moguće, pomoći, spasiti svijet od strahotne prijetnje smrtonosnim virusom ... Smješten u nesvakidašnji okoliš nadahnut jednim od najmračnijih klasičnih djela u povijesti, Inferno je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, bezglavi triler utrke s vremenom koji će vas zgrabiti prvom stranicom i neće pustati sve dok ne zatvorite knjigu. Inferno (Pakao) je četvrta knjiga Brownovog serijala u kojem je glavni lik univerzitetski profesor vjerske ikonologije i simbologije Robert Langdon, nakon Anđela i demona (2000.), Da Vincijevog koda (2003.) i Izgubljenog simbola (2009.).

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter