Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Indijska princeza

Indijska princeza

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Havijer Moro


ISBN:

978-86-7710-373-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1011

Broj strana:

400

Težina:

509 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Istinita priča o španskoj princezi od Kapurtale. Dvadeset osmog januara 1918. godine, sedamnaestogodišnja Špankinja na leđima raskošnog slona ulazi u gradić na sjeveru Indije. Svi su na ulici kako bi pozdravili novu princezu kože bijele poput snjegova Himalaja. Ovaj prizor izgleda kao da je istrgnut iz bajke, ali to je zapravo bilo vjenčanje Anite Delgado sa prebogatim princom od Kapurtale.

Tako je počela jedna velika ljubavna priča - i priča o izdaji - koja je trajala skoro dvije decenije, u srcu Indije koja je polako nestajala. Nakon detaljnih istraživanja u Evropi i Indiji, Havijer Moro kroz obilje detalja otkriva tajne ove veze koja se pretvorila u jedan od najvećih skandala u britanskoj Indiji. Uvodi nas u veličanstveni svijet maharadža, njihovih harema iz Hiljadu i jedne noći, erotskih orgija, njihove opsednutosti dragim kamenjem, palatama, flamenkom, konjima, rols-rojsevima i lovom na tigrove.

  • Originalni naziv: Pasión India
  • Prevodilac: Sanja Janjušević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istinita priča o španskoj princezi od Kapurtale. Dvadeset osmog januara 1918. godine, sedamnaestogodišnja Špankinja na leđima raskošnog slona ulazi u gradić na sjeveru Indije. Svi su na ulici kako bi pozdravili novu princezu kože bijele poput snjegova Himalaja. Ovaj prizor izgleda kao da je istrgnut iz bajke, ali to je zapravo bilo vjenčanje Anite Delgado sa prebogatim princom od Kapurtale. Tako je počela jedna velika ljubavna priča - i priča o izdaji - koja je trajala skoro dvije decenije, u srcu Indije koja je polako nestajala. Nakon detaljnih istraživanja u Evropi i Indiji, Havijer Moro kroz obilje detalja otkriva tajne ove veze koja se pretvorila u jedan od najvećih skandala u britanskoj Indiji. Uvodi nas u veličanstveni svijet maharadža, njihovih harema iz Hiljadu i jedne noći, erotskih orgija, njihove opsednutosti dragim kamenjem, palatama, flamenkom, konjima, rols-rojsevima i lovom na tigrove.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter