Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Ime mi je Šajlok

Ime mi je Šajlok

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-2332-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5486

Broj strana:

304

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ponovo ispričan Šekspirov Mletački trgovac.

Dobitnik Bukerove nagrade Hauard Džejkobson na svoj osoben i duhovit način iznova stvara Šajloka, jednog od Šekspirovih nezaboravnih likova.

Pošto ženu više nema, a kćerka mu je skrenula s pravog puta, Sajmonu Struloviču, bogatom filantropu, potreban je neko sa kim će razgovarati. I zato, pošto na groblju u češirskom Zlatnom trouglu sreće Šajloka, poziva ga kod sebe kući. To je početak jednog nesvakidašnjeg prijateljstva.

Za to vrijeme bogata nasljednica Plurabela zaštitno je lice sopstvene televizijske serije, bavi se spletkama i živi u svijetu plastičnih operacija i otmjenih zabava. Dijeli predrasude i otrovan smisao za humor sa svojim vjernim prijateljem D’Antonom, u čiju provodadžijsku mrežu upada i Strulovičeva kćerka - a uskoro će se u igri naći i funta ljudskog mesa.

Tumačeći Mletačkog trgovaca Hauard Džejkobson pokušava da odgovori na pitanja šta znači u ovom savremenom svijetu biti otac, Jevrejin i milosrdno ljudsko biće.

Džejkobson je jednostavno majstor komične preciznosti. Fantastično piše. Evening Standard

  • Originalni naziv: Shylock is My Name
  • Prevodilac: Nikola Pajvančić
  • Edicija: Hogart Šekspir
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Ponovo ispričan Šekspirov Mletački trgovac. Dobitnik Bukerove nagrade Hauard Džejkobson na svoj osoben i duhovit način iznova stvara Šajloka, jednog od Šekspirovih nezaboravnih likova. Pošto ženu više nema, a kćerka mu je skrenula s pravog puta, Sajmonu Struloviču, bogatom filantropu, potreban je neko sa kim će razgovarati. I zato, pošto na groblju u češirskom Zlatnom trouglu sreće Šajloka, poziva ga kod sebe kući. To je početak jednog nesvakidašnjeg prijateljstva. Za to vrijeme bogata nasljednica Plurabela zaštitno je lice sopstvene televizijske serije, bavi se spletkama i živi u svijetu plastičnih operacija i otmjenih zabava. Dijeli predrasude i otrovan smisao za humor sa svojim vjernim prijateljem D’Antonom, u čiju provodadžijsku mrežu upada i Strulovičeva kćerka - a uskoro će se u igri naći i funta ljudskog mesa. Tumačeći Mletačkog trgovaca Hauard Džejkobson pokušava da odgovori na pitanja šta znači u ovom savremenom svijetu biti otac, Jevrejin i milosrdno ljudsko biće. Džejkobson je jednostavno majstor komične preciznosti. Fantastično piše. Evening Standard

    Dodatne informacije

    Izdavač Laguna
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter