Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ima li još pitanja?

Ima li još pitanja?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9788652106394

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3881

Broj strana:

304

Težina:

411 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zašto svjetlucaju zvijezde? Zašto se ježimo? Šta se događa kada kinemo? U koje doba dana je najbolje otići zubaru?

Knjiga Ima li još pitanja? pokazuje koliko zabavno može biti znanje. Ona nas poziva da kroz svijet koračamo širom otvorenih očiju, da budemo radoznali, da preispitujemo već poznato i otvorimo se za novo. Jer ako pažljivo posmatramo svijet oko sebe, svakog dana imamo priliku da saznamo nešto novo: iza naizgled beznačajnih svakodnevnih pojava često se kriju uzbudljive priče koje ukazuju na čudesne povezanosti u svijetu koji nas okružuje.

Ova knjiga dokazuje da je život zanimljiviji ako ga bolje razumijemo. Da li ste ikada ležali na nekoj livadi, pomalo sanjarili, divili se oblacima i posmatrali nebo, a onda se najednom zapitali, zašto je nebo plavo? Početak je uvijek jednostavno pitanje: zašto je to tako? Ranga Jogešvar upravo i polazi od opštih opažanja i iskustava, a zatim nas postepeno uvodi u uzbudljiv svijet znanja.

Dok pregovaramo oko visine plate, ulazimo u svijet matematike, zbog ukusnog nedjeljnog peciva, putujemo u svijet istorije posmatranjem letnjeg neba, već smo u svijetu fizike. Svakog dana susrećemo se sa raznim pojavama za koje se pitamo kako li one nastaju. Objašnjenja Range Jogešvara umnogome nam olakšavaju njihovo razumijevanje. Peter Grünberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 2007.

  • Originalni naziv: Sonst noch Fragen?
  • Prevodilac: Jelena Mićović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zašto svjetlucaju zvijezde? Zašto se ježimo? Šta se događa kada kinemo? U koje doba dana je najbolje otići zubaru? Knjiga Ima li još pitanja? pokazuje koliko zabavno može biti znanje. Ona nas poziva da kroz svijet koračamo širom otvorenih očiju, da budemo radoznali, da preispitujemo već poznato i otvorimo se za novo. Jer ako pažljivo posmatramo svijet oko sebe, svakog dana imamo priliku da saznamo nešto novo: iza naizgled beznačajnih svakodnevnih pojava često se kriju uzbudljive priče koje ukazuju na čudesne povezanosti u svijetu koji nas okružuje. Ova knjiga dokazuje da je život zanimljiviji ako ga bolje razumijemo. Da li ste ikada ležali na nekoj livadi, pomalo sanjarili, divili se oblacima i posmatrali nebo, a onda se najednom zapitali, zašto je nebo plavo? Početak je uvijek jednostavno pitanje: zašto je to tako? Ranga Jogešvar upravo i polazi od opštih opažanja i iskustava, a zatim nas postepeno uvodi u uzbudljiv svijet znanja. Dok pregovaramo oko visine plate, ulazimo u svijet matematike, zbog ukusnog nedjeljnog peciva, putujemo u svijet istorije posmatranjem letnjeg neba, već smo u svijetu fizike. Svakog dana susrećemo se sa raznim pojavama za koje se pitamo kako li one nastaju. Objašnjenja Range Jogešvara umnogome nam olakšavaju njihovo razumijevanje. Peter Grünberg, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 2007.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter