Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Spaceforce: Rogue Universe

Spaceforce: Rogue Universe

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dreamatrix


ISBN:

3858887533107

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4417

Broj strana:

0

Težina:

84 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

6,60 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Svi mi znamo koliko su RPG space simulacije rijetke u današnjem gaming svijetu. Još je manje onih koje od vas zahtijevaju istraživanje istog uz pomoć svog malog brodića sa nuklearnim pogonom i specijalnim warp sustavom za instantno prelaženje kroz galaksije. Konačni produkat je i više nego dovoljan da zadovolji ne samo europske, nego i svjetske apetite.

Priča počinje animacijom u kojoj je Jim još uvijek mali dječak. Prilikom igre sa prijateljicom na jednom brdu, u daljini ugleda malu vojnu bazu u kojoj se nalazi njegov otac. On upravo polijeće u jednu obrambenu misiju i tamo pogiba. Kada Jim to sazna, odlučuje slijediti očeve stope i postati space cowboy.

Neke od opcija igre su: upgrade brodova uz pomoć raznih metala (bakar, uran, zlato) koje možete naći u svemiru, te općenito raznolikost svega sa čime možete trgovati (od raznih droga te odjeće, do pješačkog naoružanja). Kod ovog prvog zanimljivo je što određeni metal poboljšava određeni dio broda. Samo je važno sakupiti dovoljno tog materijala i imati dovoljno kredita kako biste u nekoj svemirskoj postaji platili čovjeku da vam podigne određenu karakteristiku brodu. Za trgovanje je veoma važno stalno čitati vijesti. Jer jedna eksplozija rudnika aluminija može povećati cijenu aluminija na tržištu za profitabilnih deset posto. Tipični zakon tržišta. Kupi dok je cijena niska, čekaj da vlada uvede strože zakone protiv narkotika, i onda prodaj svu tu drogu po puno, puno većoj cijeni. Ova ideja o promjenjivosti cijena na tržištu je odlična, a igra obiluje mnogim sličnim genijalnostima programera.

Još jedna zanimljiva novotarija u odnosu na druge space igre su anomalije. Mjesta u svemiru koja možete detektirati svojim sonarom, a koja vama ili vašem brodu donose mnoge bonuse poput automatskog popravka broda, ili ojačavanja štita djelovanjem raznih elektromagnetskih valova koji putuju svemirom.

Što se tiče grafike, ekipa iz Provox Gamesa dala si je mnogo truda. Svaki sustav obiluje vlastitom paletom boja, veličina i oblika. Grafički, igra izgleda poprilično impresivno. Stvarno ćete uživati krstariti svemirskim prostranstvima. Nažalost, zbog količine predmeta i detaljnosti, igra zahtijeva malo jaču mašinu za pokretanje.

Za pokretanje igre treba vam:
- Win 2000/XP ili bolji
- Pentium 4 2GHz ili bolji
- Grafička kartica sa barem 128MB memorije

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Engleski jezik
  • Vrsta uveza: CD kutija
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x190
  • Zemlja porijekla: Velika Britanija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svi mi znamo koliko su RPG space simulacije rijetke u današnjem gaming svijetu. Još je manje onih koje od vas zahtijevaju istraživanje istog uz pomoć svog malog brodića sa nuklearnim pogonom i specijalnim warp sustavom za instantno prelaženje kroz galaksije. Konačni produkat je i više nego dovoljan da zadovolji ne samo europske, nego i svjetske apetite. Priča počinje animacijom u kojoj je Jim još uvijek mali dječak. Prilikom igre sa prijateljicom na jednom brdu, u daljini ugleda malu vojnu bazu u kojoj se nalazi njegov otac. On upravo polijeće u jednu obrambenu misiju i tamo pogiba. Kada Jim to sazna, odlučuje slijediti očeve stope i postati space cowboy. Neke od opcija igre su: upgrade brodova uz pomoć raznih metala (bakar, uran, zlato) koje možete naći u svemiru, te općenito raznolikost svega sa čime možete trgovati (od raznih droga te odjeće, do pješačkog naoružanja). Kod ovog prvog zanimljivo je što određeni metal poboljšava određeni dio broda. Samo je važno sakupiti dovoljno tog materijala i imati dovoljno kredita kako biste u nekoj svemirskoj postaji platili čovjeku da vam podigne određenu karakteristiku brodu. Za trgovanje je veoma važno stalno čitati vijesti. Jer jedna eksplozija rudnika aluminija može povećati cijenu aluminija na tržištu za profitabilnih deset posto. Tipični zakon tržišta. Kupi dok je cijena niska, čekaj da vlada uvede strože zakone protiv narkotika, i onda prodaj svu tu drogu po puno, puno većoj cijeni. Ova ideja o promjenjivosti cijena na tržištu je odlična, a igra obiluje mnogim sličnim genijalnostima programera. Još jedna zanimljiva novotarija u odnosu na druge space igre su anomalije. Mjesta u svemiru koja možete detektirati svojim sonarom, a koja vama ili vašem brodu donose mnoge bonuse poput automatskog popravka broda, ili ojačavanja štita djelovanjem raznih elektromagnetskih valova koji putuju svemirom. Što se tiče grafike, ekipa iz Provox Gamesa dala si je mnogo truda. Svaki sustav obiluje vlastitom paletom boja, veličina i oblika. Grafički, igra izgleda poprilično impresivno. Stvarno ćete uživati krstariti svemirskim prostranstvima. Nažalost, zbog količine predmeta i detaljnosti, igra zahtijeva malo jaču mašinu za pokretanje. Za pokretanje igre treba vam: - Win 2000/XP ili bolji - Pentium 4 2GHz ili bolji - Grafička kartica sa barem 128MB memorije

Dodatne informacije

Izdavač One2Play
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter