Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Igračke - suveniri

Igračke - suveniri

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-180-144-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K4190

Broj strana:

88

Težina:

260 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je nastala s namjerom da se djeci kroz igračke-suvenire i prateće priče približe razna podneblja - radi širenja njihovih spoznaja i razvoja mašte, da se afirmiraju postojeće igračke-suveniri i potakne izrada novih, pogotovo likova vezanih uz naše legende te priče i bajke domaćih autora. Nakon objašnjenja veze između igračake i suvenira, knjiga je razvrstana u sljedeća poglavlja: Igračke suveniri iz naših krajeva; Likovi iz legenda, bajki, povijesti; Lutke, klaunovi, medvjedići; Igračke suveniri za smirenje i opuštanje; Didaktička sredstva - igre kao suveniri. U svakom poglavlju fotografije igračaka-suvenira prati tekst o nastanku suvenira, uz ulomke iz priča pjesmice i sl. drugih autora.

Kad se pred očima ima sve to bogatstvo ponude suvenira i njihova simbolična značenja, sama se po sebi nameće još jedna mogućnost njihove primjene - kao igračke u pedagoškom radu s djecom od najranije dobi. Zar djeci ne bi bilo zanimljivo pokazati lutku vještice ili trola dok im se priča bajka? Ili im ispričati, primjereno njihovoj dobi, kako je, primjerice, nastala Arena u Puli dok u ruci držimo njezinu minijaturu. A složiti sve suvenire koji prikazuju život u nekom kraju i učiti o prošlosti igrajući se?!

Osim što ćemo djeci posredstvom igračaka-suvenira približiti pojedina razdoblja, krajeve i ljude, pridonijet ćemo širenju njihovih spoznaja, razvoju dječje mašte, kreativnosti, interesu prema nečemu što je drukčije od poznatog. Čak će i djeci koja u vrtićkoj i ranoj osnovnoškolskoj dobi kroz igru uče strane jezike igračke-suveniri iz zemlje čiji jezik uče to učenje učiniti stvarnijim.

S tom namjerom - da se djeci kroz igračke-suvenire približe razna podneblja - nastala je i ova knjiga, kao poticaj i podsjetnik. U njoj će čitatelj naći fotografije igračaka-suvenira, ponešto o njima te o zemlji ili kraju gdje su nastale, zatim opise pojedinih suvenira, ulomke iz priča, pjesmice, legende, a pri kraju knjige prikazuju se i didaktička sredstva - igre kao suveniri.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je nastala s namjerom da se djeci kroz igračke-suvenire i prateće priče približe razna podneblja - radi širenja njihovih spoznaja i razvoja mašte, da se afirmiraju postojeće igračke-suveniri i potakne izrada novih, pogotovo likova vezanih uz naše legende te priče i bajke domaćih autora. Nakon objašnjenja veze između igračake i suvenira, knjiga je razvrstana u sljedeća poglavlja: Igračke suveniri iz naših krajeva; Likovi iz legenda, bajki, povijesti; Lutke, klaunovi, medvjedići; Igračke suveniri za smirenje i opuštanje; Didaktička sredstva - igre kao suveniri. U svakom poglavlju fotografije igračaka-suvenira prati tekst o nastanku suvenira, uz ulomke iz priča pjesmice i sl. drugih autora. Kad se pred očima ima sve to bogatstvo ponude suvenira i njihova simbolična značenja, sama se po sebi nameće još jedna mogućnost njihove primjene - kao igračke u pedagoškom radu s djecom od najranije dobi. Zar djeci ne bi bilo zanimljivo pokazati lutku vještice ili trola dok im se priča bajka? Ili im ispričati, primjereno njihovoj dobi, kako je, primjerice, nastala Arena u Puli dok u ruci držimo njezinu minijaturu. A složiti sve suvenire koji prikazuju život u nekom kraju i učiti o prošlosti igrajući se?! Osim što ćemo djeci posredstvom igračaka-suvenira približiti pojedina razdoblja, krajeve i ljude, pridonijet ćemo širenju njihovih spoznaja, razvoju dječje mašte, kreativnosti, interesu prema nečemu što je drukčije od poznatog. Čak će i djeci koja u vrtićkoj i ranoj osnovnoškolskoj dobi kroz igru uče strane jezike igračke-suveniri iz zemlje čiji jezik uče to učenje učiniti stvarnijim. S tom namjerom - da se djeci kroz igračke-suvenire približe razna podneblja - nastala je i ova knjiga, kao poticaj i podsjetnik. U njoj će čitatelj naći fotografije igračaka-suvenira, ponešto o njima te o zemlji ili kraju gdje su nastale, zatim opise pojedinih suvenira, ulomke iz priča, pjesmice, legende, a pri kraju knjige prikazuju se i didaktička sredstva - igre kao suveniri.

Dodatne informacije

Izdavač Alinea
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter