Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Igra prijestolja - Pjesma Leda i Vatre - knjiga prva

Igra prijestolja - Pjesma Leda i Vatre - knjiga prva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

878-273-220-366-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6207

Broj strana:

822

Težina:

1400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

47,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Eddard Stark danas je Knez Sjevera i vladar Oštrozimlja, no prije petnaest godina kao mladić svoj je mač stavio u službu Roberta Baratheona, brata po oružju i nesuđenog muža njegove mlađe sestre Lvanne.

Kada su Lvanna i Eddardov stariji brat Brandon pogubljeni po naredbi Ludog Kralja Aervsa II, dvojica tek stasalih mladih plemića podigli su ustanak koji je prerastao u najkrvaviji građanski rat koji je Sedam kraljevina ikada vidjelo.

Robert Baratheon sada sjedi kao kralj na samotnom Željeznom prijestolju, okružen ljudima kojima ne može vjerovati, njegova jedina prilika da nastavi sa svojim bezbrižnim životom suverena je da nagovori Eddarda da napusti svoj zamak Oštrozimlje i krene s njim na dvor u Kraljev grudobran kao Namjesnik, njegova desna ruka i upravitelj Sedam kraljevina.

Rastrgan između obveze prema starom suborcu, prijatelju, kralju i ljubavi spram svoje brojne obitelji, Eddard će, kao uvijek kad je u pitanju dužnost i čast imena Stark, izabrati opasniji put...

Već s prvom knjigom iz ciklusa Pjesma Leda i Vatre pod nazivom Igra prijestolja američki pisac George R. R. Martin uspio je na poharanom polju suvremene fantastike uzgojiti potpuno drugačiju sortu romana. Kompleksna, monumentalna, zastrašujuća priča odvija se silinom paralelnih sudbina glavnih likova kojih u ovoj knjizi ima više no što većina drugih ima sporednih.

  • Originalni naziv: A GAME OF THRONES
  • Prevodilac: Tajana Pavičević
  • Izdanje: 3
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Eddard Stark danas je Knez Sjevera i vladar Oštrozimlja, no prije petnaest godina kao mladić svoj je mač stavio u službu Roberta Baratheona, brata po oružju i nesuđenog muža njegove mlađe sestre Lvanne. Kada su Lvanna i Eddardov stariji brat Brandon pogubljeni po naredbi Ludog Kralja Aervsa II, dvojica tek stasalih mladih plemića podigli su ustanak koji je prerastao u najkrvaviji građanski rat koji je Sedam kraljevina ikada vidjelo. Robert Baratheon sada sjedi kao kralj na samotnom Željeznom prijestolju, okružen ljudima kojima ne može vjerovati, njegova jedina prilika da nastavi sa svojim bezbrižnim životom suverena je da nagovori Eddarda da napusti svoj zamak Oštrozimlje i krene s njim na dvor u Kraljev grudobran kao Namjesnik, njegova desna ruka i upravitelj Sedam kraljevina. Rastrgan između obveze prema starom suborcu, prijatelju, kralju i ljubavi spram svoje brojne obitelji, Eddard će, kao uvijek kad je u pitanju dužnost i čast imena Stark, izabrati opasniji put... Već s prvom knjigom iz ciklusa Pjesma Leda i Vatre pod nazivom Igra prijestolja američki pisac George R. R. Martin uspio je na poharanom polju suvremene fantastike uzgojiti potpuno drugačiju sortu romana. Kompleksna, monumentalna, zastrašujuća priča odvija se silinom paralelnih sudbina glavnih likova kojih u ovoj knjizi ima više no što većina drugih ima sporednih.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter