Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Igra kraljeva

Igra kraljeva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Nerea Rijesko


ISBN:

978-86-10-00170-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4986

Broj strana:

416

Težina:

440 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Na praznik Svih svetih 1755. godine, snažan zemljotres potresao je Sevilju. Taj događaj obilježio je i sudbinu donja Hulije Lopez de Aro: nakon što je preživjela katastrofu, lijepa udovica i vlasnica najznačajnije štamparije u Sevilji, odlučuje da okrene novi list u životu - prepustiće se emocijama i obresti u naručju Leona, mladog Maltežanina zaposlenog u štampariji. Sa ovim misterioznim mladićem okusiće draži istinske, nezaustavljive ljubavi, ali njegova opasna, tajanstvena misija postaće nasleđe njihovih potomaka - uzbudljivi preokreti povezaće tri generacije: drevni pakt treba da kulminira u samo jednoj partiji šaha, koju, čak šest vjekova kasnije, moćne sile i dalje sprječavaju da se odigra.

Strastvena, a istovremeno suptilna i tajanstvena, ova priča na najljepši način otkriva čitaocu sve čari Sevilje iz osamnaestog vjeka, kao i vanvremenske tajne ljudskog srca koje se nikada neće promijeniti.

  • Prevodilac: Vesna Zorić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Na praznik Svih svetih 1755. godine, snažan zemljotres potresao je Sevilju. Taj događaj obilježio je i sudbinu donja Hulije Lopez de Aro: nakon što je preživjela katastrofu, lijepa udovica i vlasnica najznačajnije štamparije u Sevilji, odlučuje da okrene novi list u životu - prepustiće se emocijama i obresti u naručju Leona, mladog Maltežanina zaposlenog u štampariji. Sa ovim misterioznim mladićem okusiće draži istinske, nezaustavljive ljubavi, ali njegova opasna, tajanstvena misija postaće nasleđe njihovih potomaka - uzbudljivi preokreti povezaće tri generacije: drevni pakt treba da kulminira u samo jednoj partiji šaha, koju, čak šest vjekova kasnije, moćne sile i dalje sprječavaju da se odigra. Strastvena, a istovremeno suptilna i tajanstvena, ova priča na najljepši način otkriva čitaocu sve čari Sevilje iz osamnaestog vjeka, kao i vanvremenske tajne ljudskog srca koje se nikada neće promijeniti.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter