Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Idi postavi stražara

Idi postavi stražara

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Harper Lee


ISBN:

978-9958-41-509-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M3964

Broj strana:

214

Težina:

390 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

„Idi postavi stražara“ prvi je roman koji je napisala Harper Lee, i koji je ponudila izdavačima prije nego je napisala čuveni klasik „Ubiti pticu rugalicu“. Dugo se smatralo da je ovaj rukopis izgubljen, da bi ga pronašao njen advokat nakon više od 50 godina. Roman se bazira na istim likovima kao u knjizi „Ubiti pticu rugalicu“, koji su sada dvadesetak godina stariji. Vraćajući se kući u Maycomb, Scout se suočava sa mnogim ličnim i političkim pitanjima, čiji odgovori ponekad ostavljaju gorak okus u ustima. Ona izranja iz iluzija prošlosti, a njen jedini „stražar“ ostaje vlastita savjest.
Knjiga je pisana sredinom proteklog vijeka i nudi potpunije shvatanje djela Harper Lee, demistificira ulogu Atticusa kao izričito moralnog bića, te na slikovit način približava probleme rasne diskriminacije, povećanja rasnih sloboda, društvenih kretanja i problema američkog juga. Ono što je posebno vrijedno u ovom djelu jeste njegova trajnost i mogućnost poistovjećivanja sa našim, naizgled, daleko liberalnijim savremenim društvom.

  • Originalni naziv: Go Set a Watchmen
  • Prevodilac: Nura Dika Kapić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

„Idi postavi stražara“ prvi je roman koji je napisala Harper Lee, i koji je ponudila izdavačima prije nego je napisala čuveni klasik „Ubiti pticu rugalicu“. Dugo se smatralo da je ovaj rukopis izgubljen, da bi ga pronašao njen advokat nakon više od 50 godina. Roman se bazira na istim likovima kao u knjizi „Ubiti pticu rugalicu“, koji su sada dvadesetak godina stariji. Vraćajući se kući u Maycomb, Scout se suočava sa mnogim ličnim i političkim pitanjima, čiji odgovori ponekad ostavljaju gorak okus u ustima. Ona izranja iz iluzija prošlosti, a njen jedini „stražar“ ostaje vlastita savjest. Knjiga je pisana sredinom proteklog vijeka i nudi potpunije shvatanje djela Harper Lee, demistificira ulogu Atticusa kao izričito moralnog bića, te na slikovit način približava probleme rasne diskriminacije, povećanja rasnih sloboda, društvenih kretanja i problema američkog juga. Ono što je posebno vrijedno u ovom djelu jeste njegova trajnost i mogućnost poistovjećivanja sa našim, naizgled, daleko liberalnijim savremenim društvom.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter