Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Ideje za novu Evropu

Ideje za novu Evropu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958301339

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B4696

Broj strana:

414

Težina:

437 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kriza i mogućnosti za Zapad : sedam predavanja održanih u Dornachu između 12. decembra 1919. i 22. februara 1920.

Specijalno izdanje povodom 150. godišnjice rođenja Rudolfa Steinera.

Ova predavanja održana su neposredno nakon svršetka strašnih zbivanja Prvog svjetskog rata, i sadrže neke od najvažnijih izjava Rudolfa Steinera o tome kako je on sagledavao ulogu naroda sa engleskog govornog područja sa stajališta spiritualne historije. Usred ruševina zapadne civilizacije (nakon Velikog rata), dr Steiner ukazuje na hitnu potrebu za obnovom duhovnog života - dok se Evropa nalazila u grčevitom borenju za povraćaj u normalnost - pozivajući svoje slušaoce da razumiju one dublje uzroke, duhovne korijene, savremenih problema. Takvo jedno preispitivanje sve se više nameće sada kada se Evropa nalazi na pragu nove sudbine.

Ovo bosansko izdanje knjige znatno je prošireno: pored dvije uvodne riječi i dva predgovora, tu je i 13 dodataka poznatih evropskih antropozofa (o evropskoj kulturnoj sudbini, njenom nastanku, o demokratiji, vitezovima templarima, Kasparu Hauseru, Novom svjetskom poretku), a reprodukovane su najvažnije karte NSP iz 19. i 20. stoljeća).

  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

    Detalji

    Kriza i mogućnosti za Zapad : sedam predavanja održanih u Dornachu između 12. decembra 1919. i 22. februara 1920. Specijalno izdanje povodom 150. godišnjice rođenja Rudolfa Steinera. Ova predavanja održana su neposredno nakon svršetka strašnih zbivanja Prvog svjetskog rata, i sadrže neke od najvažnijih izjava Rudolfa Steinera o tome kako je on sagledavao ulogu naroda sa engleskog govornog područja sa stajališta spiritualne historije. Usred ruševina zapadne civilizacije (nakon Velikog rata), dr Steiner ukazuje na hitnu potrebu za obnovom duhovnog života - dok se Evropa nalazila u grčevitom borenju za povraćaj u normalnost - pozivajući svoje slušaoce da razumiju one dublje uzroke, duhovne korijene, savremenih problema. Takvo jedno preispitivanje sve se više nameće sada kada se Evropa nalazi na pragu nove sudbine. Ovo bosansko izdanje knjige znatno je prošireno: pored dvije uvodne riječi i dva predgovora, tu je i 13 dodataka poznatih evropskih antropozofa (o evropskoj kulturnoj sudbini, njenom nastanku, o demokratiji, vitezovima templarima, Kasparu Hauseru, Novom svjetskom poretku), a reprodukovane su najvažnije karte NSP iz 19. i 20. stoljeća).

    Dodatne informacije

    Izdavač Buybook
    Preporuka Ne

    Tagovi Proizvoda

    Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

    Moja korpa

    Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

    Reklama

    Newsletter